Erol KAÇMAZ-Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Spor Toto 3'üncü Lig'de mücadele eden Kocaelispor'un 850 bin Euro'luk borcunu belediyenin iştiraki olan Kent Konut ile yapılacak sponsorluk anlaşmasıyla ödeneceğini açıkladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz, Seka Park Otel'de bir araya gelerek açıklama yaptı. Kocaelispor'da geçmişte forma giyen 3 Sırp futbolcu Andelkovic, Tutoric ve Jestrovic için Kızılyıldız Kulübü'ne olan 850 bin Euro'luk borcu nedeniyle FIFA, Kocaelispor'a borcunu ödemesi için 13 Kasım tarihine kadar da süre verdi. Borcunu ödeyemediği taktirde küme düşme tehlikesi bulunan Kocaelispor'a Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Tahir Büyükakın bundan sonra Kocaelispor'u sahiplenmenin Kocaelili bilinci olarak devam edeceğini söyleyerek, "850 bin Euro'luk bedeli biz reklam anlaşması olarak Kent Konut'tan Kocaelispor'a vermiş olacağız. Onlar da borcu ödeyecekler" dedi.
Kulübün kurtuluş mücadelesinin bugün bir kere daha başladığını söyleyen Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ise, "Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun Kent Konut aracılığıyla bu bahsettiğimiz ödemeyi gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor. Kızılyıldız Kulübü'ne, 850 bin Euro'luk bedel reklam anlaşması ve sponsorluk anlaşmasıyla borcun tamamı ödenecek. Bu toplantının sonunda şu algı çıkmasın, Kocaelispor kurtuldu, her şey bitti, yaşasın nidalarıyla çıkmayın dışarı. Evet bizim için çok büyük bir engeldi, aşıldı ama bir daha söylüyorum, ben kulüp başkanı olarak kaldığım sürece bir daha böyle bir gündemle, böyle bir konuyla kamu kurumlarının veya büyüklerimizin karşısına çıkmak istemiyorum. Evet bizim lojistik desteğe ihtiyacımız var, farklı ihtiyaçlarımız var. Onlar için sağ olsunlar kapılarımız açık dediler. Ama bizim şehrin kaynaklarıyla, sokağın, halkın kaynaklarıyla bu kulübü yönetmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Bunun da tek yolu bu kulübü pırıl pırıl tertemiz hale getirmek" diye konuştu.
25 MİLYON BORÇ
Bahri Yavuz, Kocaelispor'un 25 milyon lira borcu olduğunu, Kocaeli Eğitim Vakfı'nın spor tesislerini Kocaelispor'a vermesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Bizim derdimiz kahraman olmak değil, bu kulübün kurtulması. 22 milyon vergi borcumuz, 2,5 milyon lira da SGK borcumuz yapılandırmadan sonra 25 milyon lira. Önümüzdeki hafta çıkacağımız şehirdeki kampanyada da bu paraları toplayacağız. Kocaelispor'un yaşamasından taraf olduğumuzun mücadelesini hep beraber vereceğiz. Bu kaynağı da hep beraber toplayacağız"

FOTOĞRAFLI