Ergün TOS / FETHİYE(Muğla), ()- BOĞAZİÇİ Karate Turnuvası'ndaki son 3 müsabakasına sol ayak tarak kemiğiyle serçe parmağı kırık olmasına rağmen çıkarak bronz madalya kazanan 11 yaşındaki Mustafa Aydemir, Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'na da madalya almak için katılacağını söyledi.
İstanbul'da 26 Mart'ta düzenlenen 29'uncu Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası'na 10-11 yaş artı 42 kilo kategorisinde katılan Fethiyeli 11 yaşındaki Mustafa Aydemir, 28 ülkeden yaklaşık 780 sporcunun yer aldığı turnuvadaki ilk maçında Mısırlı rakibiyle karşılaştı. 7-0 mağlup duruma düşen Mısırlı karateci, maçın son saniyelerinde sol ayağına sert şekilde bastığı Mustafa, çektiği acıya rağmen maçı tamamlayıp kazandı.
KIRIK FARK EDİLEMEDİ
Müsabakanın ardından Mustafa'nın ayağı, milli takım doktorları tarafından kontrol edildi, şişen ayağına soğutucu sprey sıkılarak buz tedavisi uygulandı. Aynı gün karşılaştığı bir sonraki Mısırlı rakibini mağlup edip yarı finalde İngiliz rakibine 1-0 mağlup olan Mustafa, 3'üncülük maçına çıktı. Son maçında Türk rakibini mağlup ederek turnuvayı 3'üncü tamamlayan Mustafa, kürsüye çıkarak bronz madalyasını aldı.
AYAĞI ALÇIYA ALINDI
Madalya töreninden sonra ayağındaki şiş, iyice artan Aydemir, antrenörleri Reyhan Koşar Kıvrak ve Mustafa Kıvrak tarafından Bakırköy'deki özel bir hastaneye götürüldü. Çekilen film sonrası tarak kemiği ile serçe parmağında kırık tespit edilen Mustafa'nın sol ayağı alçıya alındı.
BALKAN ŞAMPİYONASI'NA HAZIRLANIYOR 
Ayağı 21 Nisan'a kadar alçıda kalan Mustafa, 26-29 Mayıs'ta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek Balkan Çocuklar Karate Şampiyonası'na katılmak için çalışmalara başladığını belirtirken şunları söyledi:
"Olay anında ayağımda ağrı oluştu sonra ağrılar giderek arttı. Milli formayla kürsüye çıkarken yere basamaz hale geldim. Çekilen filmle ayağımda kırıklar olduğu anlaşıldı. Bir dönem ayağım alçıda kaldı. Öğrenim gördüğüm Fethiye Ortaokulu'na da bir dönem gidemedim. Açığımı kapatmak için çok ç alışıp Sırbistan'daki şampiyonaya madalya için katılacağım." 

FOTOĞRAF