KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL /

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selim Arda Üçer, 2-2 tamamlanan Kasımpaşa maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Üçer, Kasımpaşa'nın çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Kasımpaşa iyi oynadı ve galibiyeti de kaçırdılar. Kötü oynadık, berabere kaldık. Önemli bir rakibimizin mağlup olduğu haftada avantajı değerlendiremedik. Düştüğümüz yerden kalkacağımıza ve şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Yeni hocamız da henüz takımla iki antrenman yaptı. Ona da zaman vermemiz gerekiyor. İstediğimiz sonucu alamadığımız için üzgünüz" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın yöneticisi, taraftarların yönetim kurulunu istifaya çağırmasıyla ilgili sorular üzerine, "Bu durumdan memnun olmak mümkün değil. Biz de çok üzgünüz" diye konuştu.

Selim Arda Üçer, zirve yarışında geride kalmalarına rağmen sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandıklarını belirterek, "Mayıs ayında şampiyon olacağız. Bunu kalben inanarak söylüyorum" şeklinde konuştu.

Wesley Sneijder'in eski teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu döneminde iyi çalışmadıklarını söylediğinin hatırlatılması üzerine Üçer, "Alınmış ve uygulanmış bir karar var. Önümüze bakmayı tercih ediyoruz. Oyuncularımız takımın iyi çalışmadığını söyledi. Demek ki bundan sonra iyi çalışıp, istenilen sonuçları alacaklar" dedi.

Selim Arda Üçer, yeni teknik direktörleri Mustafa Denizli ile iyi ilişkileri olduğuna değinerek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yeniden yapılanmasıyla ilgili, "Florya, Galatasaray Kulübü'nün kalbi. Bir veya birkaç kişinin sorumluluğuna bırakılmayacak kadar da değerli. El birliğiyle bir şeyler yapmamız lazım. Paralel bir çalışma yürütmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Ocak ayında transfer planlarıyla ilgili sorular üzerine sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, "Salt transferle ilişkilendirmek doğru olmaz. Tüm paydaşların alması gereken sorumluluklar var. Belki de tüm paydaşların eksik yaptığı şeyler olabilir. Herkesin bunu düşünmesi gerekiyor. Yönetim olarak üzerimize düşen sorumluluğu alıyoruz. Gerekli kararları aldığımıza inanıyoruz. Hoca değişikliği de bunun en büyük göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Üçer, Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesiyle ilgili ısrarlı sorulara yanıt vermezken, "Önümüze bakıyoruz. Geçmişi konuşmanın kimseye yararı yok" diye konuştu.

KASIMPAŞA KULÜBÜ BAŞKAN VEKİLİ ÖKSÜZ

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz ise, güzel bir maç izlettirdiklerini vurgulayarak, "Galatasaray da Kasımpaşa da varlarını, yoklarını ortaya koydu. Güzel futbol oynadık. Galatasaray gibi ülkenin büyük takımını kendi sahamızda ağırladık. Hiçbir sıkıntı yaşanmadı ve sonuçta puanlar paylaşıldı" dedi.

Öksüz, karşılaşmanın ilk yarısında oyuncuları Ryan Donk'un şutunda topun kale çizgisini geçtiğini iddia ederek, "Art niyetle yapılmayan şeyleri hata olarak görüyoruz. Televizyondan gördüğüm kadarıyla net bir goldü. Pozisyonu orta hakemin görmesi mümkün değil ama kale arkasındaki görevli hakemin görmesi gerekirdi. İnşallah bundan sonra bu tür hataları yaşamayız. Hakemlerimizin biraz daha dikkatli davranması lazım. Bu hatalar olmazsa daha çok mutlu oluruz" diye konuştu.

Hollandalı futbolcuları Donk'a Galatasaray'dan teklif gelip gelmediğiyle ilgili sorular üzerine lacivert-beyazlı kulübün başkan vekili, "Bu bir pazar. Herkes herkese talip olabilir. Sonuç itibariyle Kasımpaşa sıradan bir kulüp değildir. Paraya tamah ederek oyuncularını bir yere vermez. Oyunculara teklifler gelebilir. Bu yönetim kurulunun alacağı kararlara bağlıdır. Şu ana kadar herhangi bir teklif yok" diyerek sözlerini tamamladı.