MUSTAFA AKIN - İSTANBUL /

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Fenerbahçe'ye 3-0 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Arveladze, Fenerbahçe'nin farklı bir oyun anlayışıyla mücadele ettiğini belirterek, "Sakin oynayan, akıllı oynayan, hemen hücuma gitmeyen, topu tutan bir anlayışla mücadele ettiler. İlk 10 dakikada birkaç korner buldular, sonra da golü yedik. Ardından maçı biraz elimizde tuttuk, fazla pozisyon vermedik ama etkili de olamadık. Uzaktan birkaç tane denedik ama onda da etkili olamadık. Top bizde olduğunda yavaştık. Lige iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Fizik açısından sorun görmüyorum ama her tarafa koşan bir Kasımpaşa göremedik. Fenerbahçe maçındaki sonuçtan mutlu değiliz, üzgünüz. Kasımpaşa kesinlikle daha fazlasını yapabilir. Biraz daha agresif olabiliriz. Bunu yapamadık. Fenerbahçe'yi tebrik etmek lazım" dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fenerbahçeli Caner Erkin'in rakibine yaptığı ve sarı kart gördüğü faulle ilgili soruya karşılık Arveladze, "Aşırı, bilerek yapılmış bir şey görmedim. Hakemler birkaç hata dışında önemli hata yapmadı. Onlar da her maçta oluyor. Ama maç da buna uygundu. Sert bir karşılaşma olmadı. Hakeme bile işi kolaylaştırdık" ifadelerini kullandı.

Şota Arveladze, Kasımpaşa'nın tutuk oyunuyla ilgili soruya da "Gün performansı olabilir. Yorgunluk için de bir şey diyemem. Tunay en güzel dönemini geçiriyor. Hem kampta hem antrenmanlarda iyiydi. Bugün daha fazlasını bekledik ama gösteremedi. Bunu başka oyuncular için de söyleyebilirim" yanıtını verdi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini, bu dönemdeki kazanımlarını ilk maçta Kasımpaşa mücadelesinde gösterdiklerini dile getirerek, "Futbolcularımızla birlikte bıraktığımız yerden en iyi şekilde devam etmek istedik. Taktiksel anlamda çok iyi hazırlandık. Rakibi iyi irdeledik, iyi analiz ettik. Oyun disiplini olarak, taktiksel olarak, soğukkanlı bir şekilde istediğimiz gibi bir mücadele ortaya koyduk. Kampla başlayan dönemde daha iyi bir takım olduk. Söylediklerimizi, oynamak istediğimiz oyunun felsefesini takımım her geçen gün daha iyi anlıyor. Rakibimiz ilk kez kendi sahasında yenildi. Futbolcularım, disiplinli oyun, soğukkanlı ve kendilerini bilen bir duruş sergilediler. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.

Teknik adam, maçın ikinci yarısında Meireles'in oyundan çıkmasından sonra Alper Potuk'u sol kanattan merkeze çekerek iyi bir hamle yaptığını belirterek, "Oyunda üstünlüğü elimize geçirdik. Daha üretken, organize ataklar geliştirdik" diye konuştu.

Emenike ve Diego'nun performanslarını da değerlendiren İsmail Kartal, "Emenike keşke her maç böyle oynasa da gol atmasa. 2-3 net pozisyona da girdi. Böyle oynadığı sürece gollerle de buluşacak. Diego da iyi bir maç oynadı ve performans ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'a transfer olan Erkan Zengin'in Fenerbahçe için bir kayıp olup olmadığına ve teknik direktör Ersun Yanal'ın, futbolcuyu ikna için İsveç'e gitmesine ilişkin sorulara Kartal, "Erkan Zengin olayı bizim için kapanmıştır. Bütün oyuncularım birbirinden değerli. Ben onlara sonuna kadar güveniyorum. Profesyonel dünyada böyle şeyler oluyor. Rakip takımın antrenörü ülkesine kadar gitmiştir, o konulara girmek istemiyorum. Kendi işimi yapmaya çalışıyorum. Erkan Zengin olmuş veya olmamış fark etmez. Olsaydı değerlendirirdik, olmadı. Oyuncularımın performansından çok memnunum" yanıtını verdi.

Edinilen bilgiye göre, kaburgasının sağ tarafına aldığı darbe nedeniyle sakatlanan Meireles'in, maçın ardından kontrol amacıyla hastaneye götürüldüğü öğrenildi.