KASIMPAŞA Teknik Direktörü Shota Arveladze, Akhisar Belediyespor'a 4-2 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Son 10 maç kaybetmeden çıktığımız bir karşılaşmaydı, ama zorlu geçti. Kolay değildi ama galibiyeti çok istedik. Çalıştıklarımızı da yapabildik. Beklemediğimiz bir senaryo olmadı. Çok pozisyona girdik ama atamadık. Akhisar Belediyespor'un çabuk oyuncuları vardı ve iyi kullandılar. Yine de 3- 1'den sonra 3-2 oldu, 3-3 de olabilirdi ama bir anda 4-2 oldu. Bu dakikadan sonra da risk aldık, geride 3 kişiyle oynadık ve mağlup olduk. Sene iyi bitmedi ama devam etmek lazım."

Arveladze, sezon başında hedefledikleri puandan çok uzak olmadıklarını vurgulayarak, şu ifadeyi kullandı:

"Sezon başında maç başına 2 puan hesaplamıştık. 34 puan olsaydı hedefi yakalayacaktık ama olmadı. Çok da uzak değiliz"

Karşılaşmada iki gol atan Adem Büyük, mağlup oldukları için üzüntülü olduklarını ifade ederek, "Akhisar Belediyespor karşısında önemli pozisyonlar yakaladık. Bu maçı bu şekilde kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Çok önemli fırsatlar yakaladık ama rakibimiz geldiği pozisyonları gol yaptı. 3-1'den sonra çok ciddi pozisyon bulduk. 1-1 iken maçı koparabilirdik ama rakibimiz öne geçti. Daha sonra oyunu bırakmadık ama şanssızlık mı, beceriksizlik mi bilmiyorum başaramadık" diye konuştu.

Büyük, maçın kırılma anının 3-2 geride bulundukları sırada Scarione'nin kaleci Emrah Tuncel'in üzerine vurduğu pozisyon olduğunu vurgulayarak, "Bence maçın kırılma anı skor 3-2'yken kaçırdığımız goldü. Dönen top gol oldu. Sonra da oyundan koptuk. Bu da skordan kaynaklı. Bizim futbol anlayışımızda böyle bir şey yok ama skordan dolayı bunlar yaşandı. Bu maçı böyle kaybettiğimiz için üzgünüz. Bunun başka bir mazereti yok. Burada bir suçlu varsa bizleriz. Mutsuz giriyoruz ama devre arasını iyi değerlendirip, ikinci yarıya iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" dedi.

Kasımpaşa'nın İsveçli kalecisi Andreas Isaksson ise maçın ilk yarısını iyi oynadıklarını belirterek, "Akhisar Belediyespor, çok iyi bir futbol sergiledi. Bence çok iyi bir takım. İkinci devre skoru değiştirmeye çalıştık. Maalesef onlar 3 pozisyona girerek, 3 gol attılar. Hataları yapar ve pozisyonları atamazsanız, işiniz zorlaşır. Maalesef hayal kırıklığına uğradım. 3 puanı almayı çok istiyorduk" şeklinde konuştu.

AKHİSAR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "BUGÜNE KADAR DEPLASMANDA GOLÜMÜZ YOKTU AMA SON MAÇTA 4 GOLLE KAZANMAK GÜZEL"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise deplasmanda bu sezon ilk kez gol attıklarını hatırlatarak, "İyi ve keyifli bir maç oldu. İkinci golü atıncaya kadar zorlu geçti ama mücadeleden keyif aldık. Bugüne kadar deplasmanda golümüz yoktu ama son maçta 4 golle kazanmak güzel. Ligin ilk yarısını iyi bir oyunla moralli kapattık. İkinci yarıya da daha iyi başlamak istiyoruz. İnşallah hazırlık döneminden sonra hem lige hem Türkiye Kupası'na hazırlanıp, iki kulvarda da yürüyebildiğimiz kadar yürümek istiyoruz. Oyuncularımı, ortaya koydukları mücadele ve oyun disiplinlerinden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sezon sonunda Akhisar Belediyespor'dan ayrılarak A Milli Takım'la devam edeceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Hamzaoğlu, "Şu anda onunla

ilgili bir düşüncemiz yok. Verilmiş karar yok. Bunu düşünmek istemiyorum. Mayıs ayına kadar böyle devam edeceğiz. Fatih Hoca da bana böyle bir teklifte bulunmadı. Kendisiyle mayıs ayına kadar yola çıkmıştık. Kendisi kulüpten ayrıldığı için federasyonla sözleşmesini yaptı. Mayısa kadar bu şekilde devam edeceğiz. Mayıstan sonra düşünürüz" dedi.

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Bilal Kısa, ilk kez deplasmanda kazandıklarını vurgulayarak, "İlk yarıda deplasmanda galibiyet alamama ve gol atamama gibi bir sıkıntımız vardı. Bunun stresini yaşıyorduk. Geçen hafta Sivasspor gibi iyi bir takımı yenince moral bulduk. Sivasspor ve Kasımpaşa, aynı ayarda ekipler. İlk yarıda öne geçtik, sonra beraberliği yakaladılar. İki takım da çok pozisyona girdi. Bugün Kasımpaşa da galip gelebilirdi ama biz girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. İlk yarıyı güzel bir yerde bitirdik. İkinci yarıya en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" dedi.

Kaleci Emrah Tuncel ise ligde ilk yarının son maçından galibiyetle ayrılmak için sahaya çıktıklarını belirterek, "Deplasmanda gol atamama sıkıntısını 4 golle atlattık. Bundan sonra devre arasında iyi şekilde hazırlanıp, daha iyi bir Akhisar Belediyespor izlettirmek istiyoruz" diye konuştu. st (os/fg)