PTT 1'inci Ligi'ne sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Karşıyaka, art arda gelen Osmanlıspor ve Şanlıurfaspor yenilgileriyle 4 haftada 4 puanda kalıp zirvenin 6 puan gerisine düştü.
Kupadaki Altay maçı dahil son 3 maçından boynu bükük ayrılan yeşil kırmızılıların yüzü, Alsancak Stadı'nın kapatılmasıyla iç saha maçlarını oynadığı Buca Arena'da hiç gülmedi. Bu stattaki ilk karşılaşmasında Antalyaspor'la 1-1 berabere kalan Kaf-Kaf, kupada Altay'a normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla elendi. Son Şanlıurfaspor sınavı ise 1-0 konuk ekip lehine bitti.
Taraftarların elektronik bilet sistemi ve Passolig uygulamasını protesto ederek maçlara gitmediği Karşıyaka, kent merkezine uzak, ulaşımı da zor olan Buca Arena'da yalnızları oynadı. Ligdeki Antalya ve Şanlıurfaspor sınavlarında tribünlerdeki seyirci sayısı 500'ü geçmedi. Henüz yolun başında olduklarını söyleyen Başkan Fatih Diniz, "Bu takımı birlikte kurduk. Yanlışları tartışacağız. Şimdilik takımla ilgili alınması gereken bir karar yok. Birkaç haftaya kadar ligde kadrolar oturacak. Futbolcularımıza güveniyoruz" şeklinde konuştu.
ŞİMŞEK'İN UYKUSU KAÇTI
Karşıyaka teknik direktörü Yusuf Şimşek, Şanlıurfaspor maçının ardından sabaha kadar gözüne uyku girmediğini söyledi. "Gerekirse hiç uyumayacağım ama bu takım yolundan dönmeyecek" diyen Yusuf Şimşek, "Hakemler aleyhimize kolay düdükler çalıyor. Passolig uygulaması olmasa tribünler dolar, Şanlıurfaspor karşısında aleyhimize penaltı o kadar rahat çalınamazdı. Ligi değil, sadece bir maçı kaybettik. Bu kayıpları telafi edebilmek için daha fazla çalışacağız" dedi.
OFOEDU'YA 8 DİKİŞ
Karşıyaka'da Şanlıurfaspor randevusunun son dakikasında başına darbe alarak oyun dışı kalan Ofoedu'nun başına 8 dikiş atıldı. Nijeryalı futbolcunun başında darbeye bağlı ciddi probleminin olmadığı açıklandı. Golcü oyuncunun Orduspor deplasmanında sahada olabilyeceği bildirildi.