KARŞIYAKA Başkanı Mutlu Altuğ ile teknik sorumlu Soner Tolungüç arasında beklenen görüşme bugün gerçekleşti ve taraflar yola devam kararı aldı. Deneyimli teknik adamla 2-3 yıllık bir plan-program çerçevesinde çalışmayı sürdüreceklerini belirten Altuğ, "Hocamızla fikirlerimiz örtüşüyor. Kadrodaki tecrübeli futbolcuların sözleşmesinin bugün itibariyle sona ermesine takılmamamız gerektiğini söylemiştim. Tolunngüç de bizimle aynı görüşü paylaşıyor. Transfer yasağını kaldırma yönünde çalışıp genç-dinamik bir takım oluşturacağız" dedi.
Yönetimden ilk iş olarak transfer yasağının kaldırılmasını talep eden Soner Tolungüç ise, "Kamp dönemine kadar önümüzde 1.5 aylık uzun bir süreç var. Yasağın kalkması konusunda önümüzü gördüğümüz takdirde düğmeye hemen basacağız. Hem yurt içinden takip ettiğim ucuz maliyetli gençler, hem de yurt dışından izlediğimiz gurbetçi oyuncular var. Bu futbolcuları kulübe kazandırıp Karşıyaka formasını uzun vadeli taşıyacak bir kadro kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
19 FUTBOLCU SERBEST KALDI
Spor Toto 2'nci Lig'e düşen ve transfer yasağı bulunan Karşıyaka'da yönetimin henüz transfer görüşmesi yapmadığı Abdülhamit, Behram, Efe Halil, Gökhan, İbrahim, Mahmut, Metin, Tayfun, Youssef ve Zeki'nin sözleşmeleri bugün resmi olarak sona erecek. Kiralık gelen Berkay Can, Ömer Kandemir, Ömer Can, Özkan ve Şahin ise kulüplerine dönecek. Mukavelesi biten yabancılar Diarra, Kvesic, Tisdell ve Kovalchuk da statü gereği 2'nci Lig'de forma giyemeyecek. Elinde yalnız altyapıdan genç oyuncular kalan Karşıyaka, geçen sezon toplam 36 transfer yapmıştı.