İKİNCİ Lig Beyaz Grup takımı Karşıyaka ile yollarını ayırdıktan 1 ay sonra sürpriz bir şekilde görevine dönen teknik direktörü Atilla Güneş, yeni sezon öncesi savaşçı bir takım olacaklarının sözünü verdi.
Transfer döneminde kadrosundaki 6 önemli ismi kaybeden, eski borçları nedeniyle muhtemel puan silme cezalarıyla karşı karşıya olan Karşıyaka'da taraftarın yüreğine su serpen Atilla Güneş, geçmişe sünger çekip önüne baktığını vurgularken şöyle dedi:
"Ana hedefimiz koşan, mücadele eden, 90 dakika pes etmeyen, terinin son damlasına kadar formasını ıslatan bir Karşıyaka yaratmak. Geçen sezon çoğu maçta bunu gösterdik. Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hedefi alacağımız sonuçlar belirleyecek. Ancak herkes şuna emin olsun ki taraftarımıza son ana kadar savaşan futbolcu topluluğu izleteceğiz."
Takımdan ayrılan futbolculara rağmen altyapıdan gelen gençlerin katılımıyla kalabalık bir kadroyla çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Atilla Güneş, bu kohnuda şöyle konuştu:
"Bulunduğumuz süreçte oyuncu yetiştirmemiz gerekiyor. 33 kişiyle antrenman yapıyoruz. Bu yapılanmayı geçen yıl başlatmıştık. Bizimle A takımda çalışan gençler vardı. Şimdi yanlarına yenileri eklendi. Gençlerin hem zihinsel hem fikizsel gelişimleriyle yakından ilgileniyoruz. Normalde 33 kişiyle antrenman yapılmaz ama transfer yasağımız olduğunu gözardı edemeyiz. Her türlü planımızı hazırlamak zorundayız. Geçen yılki takımda futbolcular farklı pozisyonlarda oynamıştı. Genç de olsalar lig tecrübeleri vardı. Şimdi altyapıdan aramıza katılan gençlerin henüz tecrübeleri yok. Bunu zamanla kazanacaklar."
Takımdaki psikolojik eşiği yükseltmeleri gerektiğini belirten Atilla Güneş, son olarak şunları söyledi:
"Oyuncuyu değiştiremezsiniz ama geliştirirsiniz. Geçen sezon bunu başardığımızı herkes gördü. Geçen sezonki deplasman mağlubiyetleri bize ders olacak. Büyük Karşıyaka taraftarına en iyisini sunmak için çalışacağız. Ben de genç futbolcularım da başarıya açız. Zaman bizim lehimize çalışacak ve bunu tüm kamuoyu görecek. Futbol iddiasız olanların işi değildir ama şartları hiçbir zaman gözardı etmemek gerekiyor. Biz en iyisini yapmaya çalışacağız. Takım Karşıyaka olunca her zaman iddia vardır. Mağlubiyetler yaşanabilir ancak skora boyun eğen bir takım olmayacağız. Takımdan ayrılan isimlerin yerini daha fazla çalışarak dolduracağız. Afyonkarahisar'da kampa girecek."
LİGE 4 AY ARA VERİLLMEZ
Teknik direktörü Atilla Güneş, lige verilen 4 aylık ara nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na sitem etti. 2'nci Lig'in geçen sezonun 29 Nisan'da bittiğini, yeni sezonun ise 27 Ağustos'ta başlayacağını hatırlatan Atilla Güneş, "İstisnalar hariç dünyanın hiçbir liginde 4 ay ara olmaz. Takımlarda futbolcular 2.5 ay tatil yaptı. Lige hazırlanmak için önümüzde toplam 39 günlük bir süre var. Tek korkum verilen uzun ara nedeniyle yaşanabilecek sakatlıklar" dedi.
YEREL REKABET ÖNEMLİ
Atilla Güneş, yeni sezonda 2'nci Lig'de Altay'la aynı grupta yer almalarına sevindiğini söyledi. İki ezeli rakip son olarak 2010-11 sezonunda 1'inci Lig'de birlikte mücadele ederken, Altay ile keyif veren derbiler oynayacaklarına inandığını söyleyen Atilla Güneş, "Yerel rekabet, takımlara güç kadar, futbola heyecan getirir, taraftarı motive eder. Bu açıdan Altay'la aynı grupta yer almamız çok güzel. Zor bir gruptayız ama rakiplerin değil, bizim ne yaptığımız önemli olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI