KARŞIYAKA'da teknik direktör Yusuf Şimşek ve yönetim arasında transfer konusunda ortaya çıkan fikir ayrılığında 'Orta yol' bulundu. Gölcük kampında yapılan görüşmede yönetim birer kaleci, stoper, ön libero ve forvet daha isteyen Şimşek'e kadronun yeterli olduğunu belirterek, "Hazırlık maçlarından sonra çok önemli bir eksik görülürse, yeniden oturup konuşuruz" mesajını verdi.
Yönetim kurulunun samimi yaklaşımı üzerine çalışmalara ara veren Yusuf Şimşek, Gölcük kampı dönüşü 28 kişilik kadrodan eleme yapmaktan vazgeçtiğini, Erzurum kampına da mevcut kadroya gideceğini söyledi. Genç teknik adam, "Hazırlık maçlarından sonra durum değerlendirmesi yapacağız. Transferi de zamana bıraktık. Acele etmeyeceğiz" dedi. Yeşil-kırmızılı ekip şu ana kadar 12 takviye yaptı.
Karşıyaka iç transferde daha önce anlaşamadığı Burak Karaduman'la ikinci görüşmede de el sıkışamadı. İlk görüşmede yıllık 500 bin TL isteyen, ardından ücretinde indirim yapıp dönmek için haber gönderen tecrübeli futbolcu 375 bin TL'de diretirken yönetim son teklifini maksimum 325 bin TL olarak bildirdi. Bu rakamlarda anlaşamayan taraflar anlaşamadan ayrıldı.
Karşıyaka'da alternatif kaleci arayışı şimdidilik kaydıyla gündemden kalkarken, yeşil kırmızılı ekibin yeni file bekçileri, "Kalemiz sağlam" mesajı verdi. Sezon bitiminde Bicik ve Recep'le vedalaşıp, genç Yiğit'i de kiralık göndermeyi kararlaştıran yönetim, kaleyi tamamen değiştirdi. Çaykur Rizespor'da 2013'te şampiyonluk yaşayan Kazak file bekçisi Loriya, Adanaspor'dan transfer edilen genç milli Aykut ve U21 takımından kadroya alınan 19 yaşındaki Erhan, "Bu sezon Karşıyaka kalesi rakip forvetlere kapalı olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI