KARŞIYAKA Başkanı Ali Erten, kulübün Ankara Temsilcisi Cüneyt Başak'la birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Yardımcısı Dursun Türk'le, Ankara'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği Karşıyaka'ya yapılacak 10 bin kişilik yeni spor salonunun gündeme geldiği toplantıda, yeşil kırmızılılardan yer seçimi için öneri ve proje istendi. Bir an önce çalışmalara başlayacaklarını belirten Başkan Ali Erten, "İçinde küçük salonların ve kamp merkezinin bulunacağı bir kompleks yapılması için proje hazırlayacağız. Kamu arazisi arıyoruz, Mavişehir'de yer araştıracağız. Kapasite 10 ya da 12 bin kişilik olabilir" dedi.
Toplantıda Karşıyaka'ya yapılacak 15 bin kişilik stadın da konuşulduğunu ifade eden Başkan Erten, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın stadın gelecek sezona yetiştirilmesi için talimat verdiğini dile getirerek, "8 Ağustos'ta Mavişehir'deki yeni kulüp binamıza taşınacağız. Yalı'daki kulüp binamız yıkıldıktan sonra stadın bulunduğu araziye iş makinaları daha rahat geçiş yapacak, süreç hızlanacak" diye konuştu.
Euroleague heyetinin dün Karşıyaka Arena ve Halkapınar Spor Salonu'nu denetlediğini kaydeden Erten, "Eğer Halkapınar tercih edilirse, parke zemin ve skorboard yenilenecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonu 1 yıl bize tahsis edecek" şeklinde konuştu.
ÖNCE PEŞİNAT SONRA İMZALAR
Karşıyaka yönetimi, prensipte anlaştığı Osmanlıspor'dan stoper Bakary Soro, Eskişehirspor'dan ön libero Hürriyet Gücer ve Kayseri Erciyesspor'dan orta saha oyuncusu Senijad İbricic'e imza attırmadan önce, henüz peşinatlarını alamayan futbolculara ödeme yapma kararı aldı. Karşıyaka'nın geçen hafta imza attırdığı Gökhan Ünal, Tugay Kaçar, Djiby Fall ve Kamran Agayev'e peşinat ödedikten sonra diğer transferleri bitireceği bildirildi. Bu arada kadrodan çıkarıldığı açıklanan kaleci Aykut'a, Gölcük kampında son bir şans daha verileceği ifade edildi.

FOTOĞRAF