SPOR Toto 2'nci Lig'e düştükten sonra transfer yasağını kaldıramadığı için sezona genç oyuncular ve sözleşme yenilediği 6 tecrübeli futbolcuyla başlamaya hazırlanan Karşıyaka sorunları aşmaya çalışıyor.
Ligin ilk maçında 3 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Bugsaşspor'la karşılaşacak yeşil kırmızılı ekipte özellikle kanatlarda görev yapacak alternatif oyuncu bulunmaması teknik heyeti düşündürüyor. En büyük sorunlardan biri de yeniden anlaşma sağlanan tecrübeli oyunculardan Mustafa Aşan ve Zeki dışındakilerin henüz hazır olmaması.
Takıma geç katılan Can, İbrahim, Abdülhamit ve Mahmut Bugsaş maçında forma giyemeyeceği için, ilk sınavda yük gençlerin üzerinde olacak.
Çalışmalara 14 Temmuz'da başlayan Karşıyaka'da yeni antrenman malzemelerinin büyük kısmı gelmezken, yeni formaların hafta içinde teslim edileceği bildirildi.
Ulusal Kulüp Lisansı için 20 Eylül'e kadar süresi bulunan Karşıyaka, bu zaman zarfında eksiklerini tamamlayamazsa en az 3 puan silme cezası alacak. Karşıyaka'nın kulüp lisansını alabilmesi için 2015'e ait kesinleşmiş borçlarını kapatması gerekiyor.
MAHMUT İMZALAYIR
Karşıyaka'da 10 gündür antrenmanlara çıkan Mahmut Temür'le aradaki pürüzler gideriliyor. Tecrübeli orta saha oyuncusunun mali konularda uzlaşılmasından sonra salı günü sözleşme imzalaması bekleniyor. Karşıyaka geçen sezon kadroda yer alıp henüz kulüp bulamayan Mehmet Akgün ve Tayfun Pektürk'e de kulübün istediği mali şartlara uymaları halinde kapıyı açmıştı.