Ergin KARATAŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi'nde küme düşen Karşıyaka'da bu sezon görev yapan beş teknik adamdan dördünün yüzüne bile bakmadığı kaleci Erhan Erentürk, son teknik direktör Soner Tolungüç döneminde yakaladığı şansı en iyi şekilde kullanıp, rotayı milli takıma çevirdi.
Göztepe derbisiyle başlayan 5 maçlık müthiş performansı ile düşme acısı yaşayan camianın tesellisi olan 21 yaşındaki file bekçisi için bir süre önce Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le görüşen Tolungüç, "Hocam, Erhan şu anda Türkiye liglerinin en formda kalecilerinden biri. Ümit Milli Takım'a çağırırsanız sizi mahcup etmez, Türk futbolu da genç bir yıldız kazanır" dediği öğrenildi.

Hem Tolungüç'ün uyarısı, hem de Ege Bölge Müdürlüğü'ndeki antrenörlerin raporu doğrultusunda Futbol Federasyonu'nun kaleci departmanında görevli teknik adamlara Erhan'ı izleten Terim'in, genç file bekçisinin Ümit Milli Takım'a çağrılması için talimat verdiği bildirildi. Daha önce yaş gruplarında hiç ay-yıldızlı formayı giymeyen Erhan'ın Kıbrıs Rum Kesimi ile eylül ayında oynanacak Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı kadrosuna davet edilleceği belirtildi. 2008'de Onur Kıvrak'ı 500 bin Euro'ya Trabzonspor'a satan Karşıyaka, bu performansını sürdürmesi halinde Erhan'ı da satıp, ekonomik açıdan biraz olsun nefes almayı planlıyor.   FOTOĞRAFLI