TÜRKİYE Basketbol Federasyonu'nun (TBF) 27 Mayıs'ta yapılacak genel kurulu öncesi Karşıyaka'da delege krizi yaşanıyor.
Seçim öncesi başkan adaylarından Harun Erdenay ve Lütfü Arıboğan, tüm kulüplerin delegelerinden adaylık beyanı istedi. Karşıyaka'nın 4 delegesinden Lütfü Arıboğan'ın listesinde yer alan eski Başkan Fatih Diniz, doğal olarak Arıboğan lehine beyanda bulundu. Diniz'in başkanlığı döneminde Pınar Karşıyaka'nın İstanbul temsilcisi olan Yusuf Güven de kendisini listesine dahil eden mevcut Federasyon Başkanı Harun Erdenay'ı seçti.
Pınar Karşıyaka'daki basketbol şube başkanlığı görevi kongrede sona eren Turgay Büyükkarcı ile Şube Yöneticisi Avni Yelkenbiçer ise her 2 adaya da beyan verince oyları geçersiz sayıldı. Bu şekilde Fatih Diniz, kendi yönetimindeki delegelerden oy alamamış oldu.
Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nde açılan beyanlar sonucunda rakibinden kıl payı önde olan Erdenay 58, Arıboğan 57 oyla seçimde adaylıklarını koydu. Bu gelişmelerin ardından Fatih Diniz ile Turgay Büyükkarcı'nın sert bir dille tartıştığı öğrenilirken Ali Erten başkanlığındaki yeni yönetimin Büyükkarcı ve Yelkenbiçer'i delegelikten çekebileceği öğrenildi.