SPOR Toto Basketbol Ligi'nde geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka, yarın play off ilk maçında bu sezon Eurocup'ı müzesine götüren Galatasaray Odeabank'a konuk olacak.
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 19.30'da başlayacak karşılaşma Lig TV 2'den yayınlanacak. Karşıyaka'da sezonu kapatan Palacios ile Jones forma giymeyecek. Toplamda 2 galibiyete ulaşan tarafın yarı finalde Fenerbahçe-Muratbey Uşak Sportif eşleşmesinin galibiyle karşılaşacağı seride ikinci maç ise cuma günü İzmir'de oynanacak. Bu sezon lig ve Eurocup'ta 4 kez karşılaşan iki ekibin İzmir'de yaptıkları maçları Pınar Karşıyaka, İstanbul'daki karşılaşmaları ise Galatasaray kazandı.
ŞAMPİYONA MAAŞ ŞOKU
Pınar Karşıyaka, Galatasaray Odeabank'la yarın başlayacağı play off çeyrek final serisi öncesi maaş kriziyle sarsıldı. Basketbol takımının sponsoru Yaşar Holding'in teknik heyet ve oyuncuların hesaplarına her ayın 15'inde yaptığı maaş ödemelerini yapmadığı ortaya çıktı. Sezonun en kritik dönemi öncesi yaşanan duruma tepki gösteren oyuncular, maaşları ödenmediği takdirde İstanbul deplasmanına gitmeme kararı alabileceklerini öne sürdüler. Maaş ödemelerindeki aksamanın 14 Mayıs'taki son kongrede başkan adayı bulamayan kulübün içinde bulunduğu mali tartışmalardan kaynaklandığı iddia edildi.