PTT 1'inci Lig takımlarından Kardemir Karabükspor ile Vartaş Elazığspor arasında oynanan karşılaşma sonunda Tom'un uçarak tekme atması sonrası yaralanan taraftar ile özel güvenlik amiri futbolcudan şikayetçi oldu. Kardemir Karabükspor Kulübü de Tom'un hak ettiği cezayı almasını istedi.
Kardemir Karabükspor ile Vartaş Elazığspor arasında Dr.Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda oynanan maçın ardından hakemin bitiş düdüğünü çalması ardından olaylar çıkarken bazı taraftarlarda sahaya girdi. Taraftarlardan Hamit Su elindeki davul tokmağını maçın hakemi Tolga Özkalfa ve Vartaş Elazığspor'lu futbolcu Tom'a doğru fırlattı. Tokmağa sinirlenen Tom koşarak gelip uçan tekme ile sahaya giren taraftarlardan Hamit Su'yu yere indirdi.
Taraftarı yakalamak isteyen maraton tribününün güvenlik amiri Aydın Ekmekçi'de Tom'un tekmesine maruz kalarak boynundan yaralandı. Su ve Ekmekçi stadyum içerisinde bulunan sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldıkları Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Boynuna aldığı darbeyle yaralanan Ekmekçi'ye 7 gün iş göremez raporu verildi. Sahaya inen taraftar Hamit Su'da darp raporu aldı. Su ve Ekmekçi 3 Nisan Polis Merkezi'ne giderek kendilerine tekme ile saldıran Vartaş Elazığspor'lu oyuncu Tom'dan şikayetçi oldular. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
KARDEMİR KARABÜKSPOR ÖZÜR DİLEDİ
Kardemir Karabükspor Kulübü'de resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada Tom'a gereken cezanın verilmesi istenilerek şöyle denildi:
"Kardemir Karabükspor Kulübü, fair play ruhunun Türk sporunun her kademesinde yaşatılmasını savunan ve bu konudaki tüm etkinliklere katılıp gerektiğinde elini taşın altına sokan yeri geldiğinde de bedel ödeyen bir kulüptür. Bu bağlamda Kardemir Karabükspor- Vartaş Elazığspor maçı sonrasında yaşanan olayları ve güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bir ortamda Vartaş Elazığspor futbolcusu Tom'un yapmış olduğu fiili hareketi tasvip etmemiz mümkün değildir. Dileriz ki, bu üzücü olaya sebep olarak adımızı karalayan kişi ya da kişilerin hak ettikleri cezayı almaları en büyük dileğimizdir. Kardemir Karabükspor kulübü olarak tüm spor kamuoyundan özür dileriz"

FOTOĞRAFLI