ÇOK ÖNEMLİ 3 PUAN ALDIK
Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, 13 haftadır galip gelemediklerini hatırlatarak, haftayı 3 puanla kapattıkları için mutlu olduklarını söyledi. Vural, şöyle dedi:
"Çok şükür kazandık. Rakibimizin 3 pozisyonu vardı. Oyunun hakimi ve pozisyonlara giren taraf bizdik. Bütün bu güzelliklerin sonuca yansımaması diye korkuya kapıldım. Bu kuşkuyu maçın sonuna kadar hissediyor insan. Camiamızın 'sonuçlarla ezildiği kabus sona erdi' diye düşünüyorum. Şimdi ligde kalma adına bir hesap yapma durumumuz ortaya çıktı. Kayseri Erciyesspor’un Eskişehirspor’la oynayacağı maç bizim için büyük bir önem taşıyor. Ev sahibi kazansın istiyoruz. Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa’nın zor maçları var. Böyle bakıldığında ligin bitmesine 7 hafta kala umudumuzu devam ettirme anlamında çok önemli bir 3 puan aldık."
TAKIMIMIZIN LİGDE KALMA KAPASİTESİ OLDUĞUNA İNANIYORUM
Taraftarların ne olursa olsun ligin sonunu beklemeleri gerektiğini ifade eden Vural, şöyle devam etti:
"Kime ne diyeceklerse , her şeyi söyleme özgürlüğüne ligin sonunda sahipler. Ama kalan maçlarımızda hepimizin sabırlı olması lazım. Takımımızın ligde kalma kapasitesinin olduğuna inanıyorum. Buna futbol camiası da inanıyor. 18 puan da bulunmamıza rağmen bu güne kadar hiç kimsenin ağzından 'Karabükspor küme düştü' diye bir söz duymadım. Buna bizim çevremizin de inanması lazım ve destek vermesi lazım. Biz kendi içimizde bu işi terk etmiş değiliz. Kesinlikle de etmeyeceğiz."
SON DÜDÜK ÖTENE KADAR İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
Futbol tarihinde 13 maçtır kazanamamanın çok ender olduğunu vurgulayan Vural, şunları söyledi:
"Futbolda bunu da yaşamak varmış. Umarım inşallah bu son olur. Neden son 7 maçın hepsini kazanmayalım? Kazanmak insanı olumlu düşündürtüyor. Rakibimize çok fazla pozisyon vermedik biz ise 10’a yakın pozisyon bulduk. Bunları takım yapmadan kaybetse teslim olmak çok kolay. Ama bunları yaparken teslim olmanın anlamı yok. Çünkü futbol bu. Nasıl bize ters gittiyse rakibe de ters gidebilir diye düşüneceğiz. Böyle olaya bakarak mücadele gücümüzü yitirmeden son düdük ötene kadar iddiamızı sürdüreceğiz. Bunu başarırsak 30 senelik meslek hayatımda alacağım en büyük keyif ve ödül bu olacaktır. Umarım oyuncularım bu keyfi bize yaşatırlar."
TİPİK BİR BERABERLİK MAÇIYDI
Bu sene ligden düşecek olan takımı belirleyecek olan puan barajının belli olmadığını savunan Vural, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu sene 35 – 36 puan ligde kalacak takımı belirleyecek. Kalan tüm puanlara her takımın olduğu gibi bizde talibiz. Tüm takımlar kalan maçlardaki puanları alabileceğini düşünüyor"
Gençlerbirliği teknik direktörü Mesut Bakkal, Karabükspor'un böyle kazanarak devam etmesi temennisinde bulundu. Karabükspor'un ligde var olması gereken bir takım olduğunu belirten Bakkal, "Buranın ekmeğini yedik. Arkamızdan biraz taşkınlık yaptılar ama o kadar olacak" dedi.
Temposuz vasat bir oyun oynandığını ifade eden Bakkal, sözlerini şöyle tamamladı:
"El Kabir'le, Landel’le ve Tosic’le yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik skor farklı olurdu. Atanın kazanacağı bir maçtı. Tipik bir beraberlik maçıydı. Karabükspor kazandı, tebrik ediyorum. İnşallah böyle devam ederler. Elle oynama sonucu verilen penaltı pozisyonunun içeride mi yoksa dışarıdamı olduğunu bilmiyorum. Maçı izledikten sonra hakemle ilgili yorumumu yapabilirim."