KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, ligin alt sıralarını ilgilendiren maçta kazanmanın güzel olduğunu söyledi.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Çaykur Rizespor’un savunmaya yönelik bir oyun oynadığını ifade ederek, "İlk yarı bu savunmayı çözmek hiç kolay olmadı. Takımların karşılıklı iki şer poziyon vardı. İkinci yarıda yaptığımız oyuncu değişiklikleriyle şut atmayı denedik. Oyun bir ara çok yükseğe döndü ve bunda da başarılı olmamız mümkün değildi. Orta sahada biraz becerekli olduk. Bunlardan bir pozisyonda Ahmet İlhan nefis bir gol attı. Oyun kontrolümüzde giderken kotra atakta kalemizde penaltı oldu. Tam oyun istediğimiz gibi giderken bu sıkıntı yarattı. Neyseki, çok şükür Obraniak kalecimizin yapmış olduğu hatayı telafi etti. Penaltının kaçması oyunun kaderini etkiledi. Erkan’da attığı ikinci golle yüzümüzü güldürdü ve çok şükür maçı kazandık. Böyle bir galibiyeti camiamız çok özlemiş. Hep beraber inanılmaz deşarj olduk" dedi.

LİGDE KALIRSAK TADINDAN DOYUM OLMAZ

Son 3 maçta bir çıkış yakaladıklarını belirten Vural, şöyle dedi: "Şimdi önümüzde çok önemli bir Bursaspor maçı var ve bu maçı kazanmak için oynayacağız. Kalan 5 maçı kazanırsak bizim 39 puanla ligde kalmamız kesin olur. Matematiksel bitmeyen bir şansı devam ettirecek bir gücünüz varsa dibine kadar gitmek lazım ve çok şükür gidiyoruz. Ligde kalırsak tadından doyum olmaz. Camia olarak zor bir şeyi başarmış oluruz. Bundan sonra camiamıza ders olmuş bir seneyi geride bırakmış oluruz. Dikkat edilmesi lazım. Bu işler sonradan zaman var düzeltiriz mantığıyla yapılacak işler değil."

4 PUANLIK FARKI KORUYACAĞIZ 


Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman ise galibiyetten dolayı Kardemir Karabükspor’u tebrik etti. Karaman, şöyle dedi: "Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde oyunun kontrolünü rakibe verdik. Girdiğimiz 2 net pozisyonu değerlendirebilsek ilk devre farklı bitebilirdi. 2’nci yarı golü yedikten sonra penaltı kazandık. Obraniak bizim önemli oyuncumuz. Bundan önceki maçlarda müthiş performanslar sergiledi. Ama böyle önemli ve kritik maçlarda beraberliği yakalamak çok önemli. Penaltı pozisyonuyla birlikte rakibin bütün oyuncuları yerdeydi. Bizim penaltıyı kaçırmamız onları son derece motive etti, daha çok diriltti. Nihayetinde maçı kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyoruz başarılar diliyoruz. Ama 4 puan da öndeyiz. Bu puan farkını da koruyacağız. Bundan kimse şüphe duymasın."