KARŞILAŞMANIN ilk devresinde kötü oynadıklarını belirten Kafkas, "Buna rağmen net pozisyonlar yakalayan taraf bizdik. İkinci devre oyuncu değişklikleri ile baskılı oynamak istedik. Muvaffakta olduk. Fakat tipik bir Niasse golü yedik. Çok ucuz olan 2'nci golüde yedikten sonra bütün çabalarımıza rağmen sonucu değiştiremedik. Önemli bir avantajı kaybettik. Sahamızda oynayacağımız Eskişehirspor maçını kazanarak ayaklarımızın üzerine basıp tekrar yukarıya doğru hedeflerimizin doğrultusunda gitmek istiyoruz. Bizim için önemli olan bir istikrarı yakalamak. Bugün ilk devre bu çizginin altına düştüğü için ben çok üzgünüm. Hayal kırıklığı yaratmak istemiyoruz. Onun içinde daha fazla çalışacağız. İçerde, dışarıda kazanma gayreti içersinde olacağız ve hedefimize gideceğiz. Rakibimizi tebrik ediyorum" dedi.
Kardemir Karabükspor’lu Erkan Kaş, hiç beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi. Kaş, şöyle devam etti:
"Sahamızda iyi oynayan bir takımız. Bugün bunu sahaya yansıtamadık. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik sonucundada mağlup olduk. Çok üzgünüz."
Ahmet İlhan ise beklemedikleri bir sonuç aldıkları için üzgün olduklarını söyleyerek, "Maça çok iyi hazırlanmıştık. Takımda stres yoktu, rahattık. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedikçe gardımız düştü" diye konuştu.
AKHİSAR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZA HAMZAOĞLU: NET BİR GALİBİYET ALDIK
Hamzaoğlu, karşılaşma öncesinde düşündükleri bir çok şeyi sahada gerçekleştirdiklerini belirterek, "Rakibimizin hedefi vardı. Sahasında oynayacağı maçı mutlaka kazanmayı isteyecekti. Dolayısıyla bizden daha çok stresli olacaklardı kesindi. O yüzden maça başlarken oyunu kontrolümüzde tutmayı, topa sahip olmayı hedefledik. Bundada oyuncularım büyük ölçüde başarılı oldu. Maçın ikinci yarısında bulduğumuz gollerle net bir galibiyet aldık. Birinci golden sonrada oyunu kontrolümüzde tutmayı başardık. Bugün oynamamız gereken bir şekilde oynadık. Bol pas yaparak, sabırlı, oyunun yönünü değiştirerek oynadık ve yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendirdik. Oyuncularımı tebrik ediyorum "dedi.
Bu galibiyetle sizde Avrupa kupaları için potaya girdiniz, Avrupa’yı düşünüyormusunuz?' şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Avrupa için çok iddialı değiliz. Bir ara öyle bir şeye kapıldık. Bizim için daha zaman var."
Akhisar Belediyespor’lu Ahmet Cebe, maçın kontrolünün kendilerinde olduğunu, sabırlı, akıllı oynadıklarını pozisyon vermediklerini, buldukları gollerle hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Kuate ise zorlu bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Son haftalarda kötü gidişatımız vardı. Teknik direktörümuz maçı kazanmamız gerektiğini belirti. Bizde bunu başardık. Kötü gidişatımızı durdurduk. Kalan haftalarda daha iyi bir performansla ligi bitirmeye çalışacağız."

BD(EE/AÖ)