PTT 1'inci Ligi'nde puan durumunda 3’üncülüğe gerileyen Kardemir Karabükspor’da taraftarlar, futbolculara tepki gösterdi.
Kardemir Karabükspor, hafta sonu sahasında karşılaşacağı Adanaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde, teknik direktör Yücel İldiz yönetiminde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Antrenman sırasında Mavi Ateş Taraftarlar Derneği üyesi yaklaşık 200 taraftar tesislere gelerek futbolculara ve teknik direktör Yücel İldiz'e tepki gösterdi. Kardemir Karabükspor’un, son 5 haftada topladığı 6 puana ve ligde 2’inci sıradan 3’üncü sıraya gerilemesine tepki gösteren taraftarlar, futbolcuları alkışlayarak protesto etti. Polis de bu sırada çıkabilecek olaylara karşı saha çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Kulüp Başkanı Ferudun Tankut’un da izlediği antrenmanda taraftarlar, ‘Ne kadar şampiyonluk diye bağırsak kursağımızda kalıyor’, ‘Söylesene Yücel Hoca takım niye oynamıyor?’, ‘Süper Lig gelmezse katliam çıkar’, ‘Başkan bunları odunla döv’ şeklinde tezahüratlarda bulundu.
Herhangi bir şiddet olayının yaşanmadığı protestonun sonunda taraftarlar, antrenmanın tamamlanmasıyla futbolcuları yanlarına çağırdı. Antrenman yapan tüm futbolcuların içinden sadece İzzet Yıldırım ve Murat Akın geldi. Taraftarların şampiyonluk sözü istediği 2 futbolcu da takımı Süper Lig’e çıkaracaklarının sözünü verdi. Teknik ekip ve futbolcular antrenmanı tamamlayıp tesislerden ayrıldıktan sonra taraftarlar da olaysız bir şekilde dağıldı.
Mavi Ateş Taraftarlar Dernek Başkanı Erol Ünlü, son maçlarda Karabükspor’un aldığı kötü sonuçlar yüzünden futbolculara tepki gösterdiklerini söyledi. Ünlü, son maçta sahalarında Vartaş Elazığspor’la berabere kalarak sıralamada 3’üncüğe gerilediklerini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Bu maçı ve kalan 2 maçımızı kazanmış olsaydık diğer maçların sonucu ne olursa olsun Süper Lig’de olacaktık. Alınan sonuçlara tepkisiz kalamazdık. Biz futbolculara berabere kaldıkları veya yenildikleri için kızmıyoruz. Biz oynanan futboldan memnun değiliz. Şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar basiretsiz futbol oynayamaz. Şampiyonluk sözünü takımdan istiyorduk ama yanımıza gelmediler.’’
FOTOĞRAFLI