Engin AKGÜRBÜZ/SAINT ETIENNE, () - KARABÜKSPOR'un Fransa'nın Saint Etienne takımına penaltı atışları sonucu elenerek UEFA Avrupa Lig'ine veda edişinin yankıları sürüyor.

İlk maçı 1-0 kazanan ve rövanş karşılaşmasının henüz 14'üncü dakikasında gol yemesine rağmen maçı önce uzatmaya, daha sonra penaltı vuruşlarına kadar götüren Karabükspor'da yüzler gülmüyor. Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maçın ardından yaptığı açıklamada dramatik bir veda olduğunu belirterek, "Rakibimiz ilk yarıda oyunu kontrolünde tuttu. İkinci yarı oyunda bir takım değişiklikler yaptık. Oyunu tutmayı başardık, yakaladığımız pozisyonlar da oldu. Zaman zaman biz, zaman zaman da onlar baskılı oynadı. Penaltılar bir şans. Avantajlı olmamıza rağmen son iki penaltıyı kaçırıp elendik. İlk defa katıldığımız ve böylesine mücadele verdiğimiz bu grupta oyuncularım ellerinden geleni yaptı. Futbolcularıma teşekkür ediyorum. Lige dönmemiz gerekiyor. İnşallah seneye yakalarız UEFA'da oynamayı. Tecrübesiz bir takımız. Biz bir yılda buraya geldik. Başkanımız ve biz yeni göreve geldik. Önümüzdeki yıllarda doğru yapılanmayla, daha iyi transferlerle gruplara mutlaka kalacağız" dedi.

Kardemir Karabüskpor'u Türkiye'de ses getirecek bir takım yapma gücüne sahip olduklarını vurgulayan Kafkas, elendikleri için üzüldüklerini, tekrar bu şansı yakalamak için bir yıl beklemek zorunda kalacaklarını söyledi.

Tolunay Kafkas, penaltı kullanan futbolcuların seçimi ile ilgili bir soruya ise, "En iyi penaltı atacak 5 oyuncuyu seçtim. Zaten bu futbolculardan başka da kimse kullanmak istemedi" yanıtını verdi.

Karabükspor kafilesi, Fransa'dan uçakla İstanbul'a gelerek, Fenerbahçe ile yapacağı maç için kampa girecek.