Bülentz DİKTEPE/KARABÜK,()- KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, yönetimin istifasını kabul etmemesinden sonra takımının bugünkü antrenmanında yer aldı.
 Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Sivas 4 Eylül Belediyespor ile sahasında karşılaşacak olan Kardemir Karabükspor, kendi tesislerinde çalıştı. Tolunay Kafkas, antrenmandan önce yaptığı açıklamada, kulübün önünü açmak için istifa kararı aldığını, ancak başkan ve yönetim kurulunun çok ısrar etmesi, kulüp için duygularının yoğun olması nedeniyle görevinin başında kaldığını söyledi. Bundan sonra tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten Tolunay Kafkas, şöyle konuştu:
"Sanki bir işi yarı yolda bırakıyormuş gibi olmak canımı acıttı. Hayatımda bana kötülük yapan olsa bile hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım. Bir hava değişikliği, profosyonel hayatın içersinde oluyor. Daha iyi oluyor ve bir değişiklik getirebiliyor. Bu amaçla yaptığımız bir işti. Fakat bu kabul edilmedi, şehir de sahip çıktı. Özellikle 10 yaşındaki Yağız Malkoç’tan aldığım mektup beni çok etkiledi. Bu sevgiye layık olmaya çalışacağım. Bu da insanın üzerine bir yük bindiriyor, ağırlılık getiriyor. Allah bu yükü bize kaldırmayı nasip eder. Bugüne kadar bu yükü hep kaldırdık inşallah bundan sonra da kaldırırız, altında kalmayız."
Bu sene olağanüstü durumlarla karşılaştıklarını, talihsiz bir dönem yaşadıklarını vurgulayan Tolunay Kafkas, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Samba Sow ve Viola'nın maçı kazanma hırsıyla hata yaptıklarını, ancak yine de ceza verileceğini açıkladı. Bundan sonra zor bir sürecin kendilerini beklediğini ifade eden Tolunay Kafkas, "Alttaki 3 takım küme düşecek. İnşallah biz olmayız" dedi.
Tolunay Kafkas, Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan'ın, "Sportif sonuçlar ne olursa olsun hocamızla uzun süre yolumuza devam etmek istiyoruz" açıklaması hatırlatılması üzerine de, "Bunun vebalini almak kolay değil. Özellikle benim gibi adamlar için. Başkalarının çok umursadığını sanmıyorum. Ama ben de uzun süre kalmak istiyorum. Bunu defalarca söyledim" dedi.
Kupa maçından sonra ligde hafta sonu Fenerbahçe ile saharında zorlu bir maç oynayacaklarını hatırlatan Tolunay Kafkas, son olarak şöyle dedi:
"Bundan sonra bizim için Fernerbahçe ismi, içerisi, dışarısı hiç bir şey kalmadı. Belli bir puanı almamız lazım. Bu puanı bulabilmek için, Fenerbahçe'yi yenmek için her şeyi yapacağız. 2-3 maç kazanırsak rahat ederiz. Umarım bu kısa sürede olur. Ama sezon sonuna kadar zorlu bir periyot bizi bekliyor."

FOTOĞRAFLI