KARDEMİR Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Galatasaray ve Çaykur Rizespor karşısındaki olumlu futbolun kendilerini memnun ettiğini, ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi.
1 yıl aranın ardından yeniden döndüğü Süper Lig'de ilk hafta Galatasaray'a son saniye golüyle 1-0 mağlup olan, Çaykur Rizespor’u 3 golle geçen Kardemir Karabükspor'da oynanan futbol gelecek için umut verdi.
Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, bu beklentilerin farkında olduklarını ancak öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi. Tankut, şöyle konuştu:
"Tüm takımlar güçlü. Dolayısıyla ligde tutunmak için toplayabildiğimiz kadar puan toplamak istiyoruz. 2 maçta oynadığımız futbol ölçü değil. Önümüzde ilk yarı oynayacağımız 15 maç var. Her hafta farklı maçlar yaşanıyor. Galatasaray, deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Akhisar Belediyespor’u 3-1 yendi. Kayserispor deplasmanda Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı. Dolayısıyla her hafta farklı farklı sonuçlar çıkıyor. O bakımdan hiçbir şekilde iki haftalık futbolumuz bizi yanıltmasın. Ligin çok zorlu olduğunu biliyoruz. Hocamız ve futbolcularımız da bunun bilincinde. Hiçbir maçın bizi rehavete sürüklememesi gerekiyor. Biraz daha temkinli olmak ve her maçı kendisine göre bir platform içerisinde değerlendirmek gerekiyor. Her maça puan ve puanlar almak için çıkacağız. Kesin hedefimiz bu sene ligde tutunmak ve kalmak. Ondan sonraki seneler içinde hazırlık yapmak."
Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan sonra Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacaklarını hatırlatan Tankut, "Beşiktaş ile deplasmanda çok zorlu bir maç oynayacağız. Beşiktaş bu ligin en hızlı ve en iyi futbolunu oynayan takımı. O maçın çok zorlu geçeceğini şimdiden görebiliyoruz. Puan ya da puanlar almak için gideceğiz" dedi. Tankut, Hırvat teknik direktörleri Igor Tudor’dan da çok memnun olduklarını söyledi.

FOTOĞRAF