KARDEMİR Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, pazartesi günü sahalarında karşılaşacakları Eskişehirspor maçını Avrupa kupalarına katılabilme yolunda var olma maçı olarak gördüklerini söyledi.

Kafkas, Eskişehirspor maçını Avrupa kupalarına katılabilme yolunda var olma maçı olarak gördüklerini belirterek, "Eğer kazanabilirsek tekrar aynı ivmeyi yakalayacağımıza inanıyorum. Önemli olan fikstür avantajı değil, oynanan oyunları avantaja çevirmek çok önemli. Çok sıkı ve iyi hazırlanacağız. Pazartesi akşamı galip gelmek için ben ve takımım her şeyini ortaya koyacak. Kolay bir rakibe karşı oynamayacağız. Topu ayağında tutan çok fazla pas yapan, zor gol yiyen ama gol atmaktada zorlanan bir takımla oynayacağız. Aslında aynı özelliklere sahip 2 takımın maçı olacak. Umuyorum pazartesi akşamı kazanırız’’ dedi.

İLK 8 İÇERİSİNDE OLMAK İSTİYORUZ

Kafkas, Avrupa hedefini devam ettirdiklerini ifade ederek, "Bir hedef koyduğunuz zaman maalesef bizim gibi takımlara ters tepiyor. Şimdi Eskişehirspor maçını kazanıp ondan sonraki maçları nasıl kazanırıza sonrasında da ligin neresinde olacağımıza bakacağız. Yine en kötü biz ligde ilk 8 içersinde şu görüntüyle olmak istiyoruz. Avantajımız var ve bu avantajımızı çevirmek içinde bunu hissetmek, korumak ve daha fazla mücadele etmek gerekiyor’’ diye konuştu.

CEZA BENİ ÜZDÜ

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Karabükspor’a 2 yıl transfer yasağı vermesi konusuna da değinen Kafkas şöyle dedi:

"Bununla ilgili hukuki bir süreç var. Sanıyorum eski yönetimden kaynaklanan bir problem olmuş. Yönetimimiz bu işi halledecektir. Başta başkanımız olmak üzere Karabükspor Kulübü hiçbir kimseye borcu olmayan, itibarlı bir kulüp. Bu ceza beni çok üzdü. Karabükspor bu duruma düşmemeliydi. Ama birileri düşürmüş. Bu düşürenlere hesap sormak lazım. Burası emekçilerin, işçilerin yaşadığı bir kent. Düzeltiriz, bunlar çok önemli değil. Başkanımız zaten bunlara izin vermez. Kulübün her şeyden önce saygınlığının ve itibarının zedelenmemesi için başta yönetim kurulumuz ve ben her türlü özveriyi gösteriyoruz. Bizim için itibar, saygı görmek paradan, şöhretten çok daha önemli. Karabükspor itibarlı ve saygın bir kulüp. Kim olursa olsun bu saygınlığı zedelemeye kimsenin hakkı yok. Bundan sonra da böyle olacak. Bu iş ya düzelecek ya düzelecek. Onunla ilgili bir sıkıntımız yok."

BD(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)