GEÇEN yıl bronz madalya kazandığı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bu yıl gümüş madalya kazanan Hafize Şahin, "Olimpiyatlarda da adımızı yazdırmak istiyoruz" dedi.

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Hafize Şahin, Türk kadın güreş tarihinde finale çıktıkları için büyük bir gurur yaşadıklarını belirtti. Hafize Şahin, aynı başarıyı 2016'da Brezilya'da gerçekleştirilecek olimpiyatlarda da göstermek istediklerini dile getirdi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda dün gümüş madalya kazanan Hafize Şahin, mücadelelerin yapıldığı Trio Arena'da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"BAYAN GÜREŞİNE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Gümüş madalya kazanmalarının kendileri adına buruk bir sevinç olduğunu belirten Hafize Şahin, "Altın madalya almayı isterdik. Fakat Türk kadın güreşinde ilk defa finale çıkmak bizim için büyük bir gurur oldu. 98 yılından beri ülkemizde olan bayan güreşinde finale çıkan olmamıştı. Sadece 3 bronz madalyamız vardı. Bunlardan bir tanesini de geçen sene ben almıştım. Bu da bizim yapabileceklerimizin bir göstergesi oldu. Bayan güreşinde yeni bir başlangıç yaptık" şeklinde konuştu.

"Güreş senin için bir meslek. Hayatında neler değişiyor" şeklindeki bir soruya Hafize Şahin, "Yıllardır biz bu işi yapıyoruz. Bu işe meslek olarak bakıyoruz. Bizim hayatımız güreşe endeksli bir şekilde devam ediyor. Ailemizden, arkadaşlarımızdan sürekli uzaktayız, sürekli antrenman yapıyoruz. Tabii ki aile özlemi oluyor. Bu şekilde aldığımız madalya da bizleri mutlu ediyor" yanıtını verdi.

"Kadınlar tarihinde bir ilk yaşattın. Bu nasıl bir gurur, anlatır mısın" sorusunu da Şahin, şöyle yanıtladı:

"Mindere, 75 milyon arkamızda olduğunun bilincinde çıkıyoruz. İstiklal Marşı'nı okutmak için minderde savaşıyoruz. İsterdim ki dün İstiklal Marşımızı Avrupa'ya dinleteyim, ama olmadı. Henüz her şey bitmiş de değil. Bundan sonra yapılacak olan diğer şampiyonalarda İstiklal Marşımızı okutmak için canla başla savaşacağız."

HEDEF OLİMPİYATLAR

Şahin, hedefleriyle ilgili de, "Bazı şeylere yeni yeni başlıyoruz. Bunların devamını getirmeyi tabii ki de isteriz. Her sporcunun da hayali olimpiyatlar. Bayan güreşinde bir ilki gerçekleştirip olimpiyatlarda da adımızı yazdırmak istiyoruz. Tüm ekip bu yolda çalışıyoruz. Özellikle Türk güreş camiası olarak çok şanslıyız. Çünkü başımızda Hamza Yerlikaya gibi bir başkan var. O içimizden gelen birisi. İsteklerimizi, sorunlarımızı en iyi bilen ve çözüme kavuşturan birisi. Güveni ve desteği bizimle beraber. Bizden tek isteği madalya. Biz de bu isteğe karşılık verebiliyorsak ne mutlu bize. Şimdilik gümüş olur, ileriki zamanlarda altın olur. Bunun rengini altın yapabilmek elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"HENÜZ KİMSE ARAMADI"

Hafize Şahin, elde ettiği başarının ardından arkadaşlarının dışında kimsenin aramadığını söyledi. Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu ana kadar kimse aramadı. Arkadaşlarımdan çok güzel tepkiler var. Özellikle milli takım arkadaşlarımdan. Önümüzde rol model yoktu. Avrupa'da madalya alan arkadaşlarımızın çoğu da bırakmıştı güreşi. Biz de büyüklerde bir ilki gerçekleştirmeyi başardık. Onlar için de bir umut kapısı oldu. Türkler olarak 'Avrupa'da biz de varız' diyebilecek sporcularız. Mindere artık sağlam adımlarla çıkıyoruz. Rakiplerimiz de Türklerle eşleşince korkmaya başladı. Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda ilk 7'ye kalmıştık. Bu yıl ilk 6'ya girebilirsek eğer, bu yıl Moskova'da yapılan milletler kupasında ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Biz bunu başarabilecek güçteyiz. Aldığımız madalyalar da bunun teminatı." ea (os)