KADIN Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya, kulüplerin isteklerinin karşılık görmediği bir statü istemediklerini söyledi.
"GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK"
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, İdmanocağı Bayan Futbol Takımı ve milli oyuncular Arzu Karabulut ile Aylin Yaren'in katıımıyla yapılan toplantıda açıklamalarda bulunan Hasan Şahinkaya, Türkiye’de kadın futbolunun istenilen seviyeye çıkarılması için önemli tavsiye kararları aldıklarını dile getirdi. Kadınlar Ligi’nin zorlukları olduğuna dikkat çeken Şahinkaya, "Kulüpler olarak güçlerimizi bir çatı altında toplama kararı aldık ve böyle bir oluşumun içerisine girdik. Türkiye Futbol Federasyonu'nun karşısında münferit kalan kulüpleri bir çatı altına topladık. Herkes gücünü kendi menfaati için kullanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından finansal yönü kısıtlanmış bir ligden bahsediyoruz. Türkiye’de kadın ve genç kız potansiyeli bayan futbolunu çok üst seviyeye taşıyabilecek konumda. Kadın Ligi’nin en büyük sorunu izlenebilirlik ve bilinirliğinin çok az olması.
Lig maçlarının naklen yayınlanması, isim hakkının satılması, maçların İddaa’ ya alınması gibi konularda girişimlerimiz oldu. Naklen yayın konusunda önemli yol aldık. Büyük ihtimalle yeni sezonda maçlarımız canlı yayınlanacak. Bu da bizim elimizi güçlendirecek" dedi.
"STATÜ, KULÜPLERLE BİRLİKTE BELİRLENSİN"
Kulüplerin isteklerinin karşılık görmediği bir statü istemediklerini ifade eden Hasan Şahinkaya, şu iddialarda bulundu:
"Federasyon yetkilileri kendi kafalarına göre statü hazırlayıp önümüze koyuyor. Parayı veren, futbolcuyla uğraşan, emek harcayan yapılar olarak kulüplerin de bu işin içerisinde yer alması gerektiğini düşünerek bu konuda da bir girişimimiz oldu ve önemli yol kat ettik. Federasyon’a, kulüpler olmadan belirlenecek statüye imza atmayacağımıza ilettik. FIFA’dan kadın liglerinin gelişimi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’na çok ciddi paralar geldiğini öğrendik. Bu paranın en fazla yüzde 20’si bu lige ayrılıyor. Diğerleri şişirilme ve dosyalama yapılarla kullanılmış gibi başka yerlere aktarılıyor. Federasyon, bir kulübün bütçesi kadar parayı, 'Kadınlar Ligi'ne ayırdım' derse inandırıcılığını kaybeder."
"YABANCI TRANSFERİ SERBEST BIRAKILSIN"
Hasan Şahinkaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Federasyon, Almanya’da ikamet edip orada doğan, kendi milli takımında oynattığı oyuncular için kulüplerden yabancı oyuncu aktarma parası alıyor. Biz de buna itiraz ettik. Kadınlar Ligi’ne özel statü yazılması gerektiğini ilettik. Bu yapının değiştirilmesi için uğraşıyoruz. Kadınlar Ligi'ndeki oyuncu havuzu çok dar. Bu nedenle yabancı oyunculardan alınan transfer bedelinin kaldırılması şartıyla yabancı transferinin serbest bırakılmasını talep ettik. Artık bu işe kulüplerin de dahil edilerek yürütülmesini istiyoruz. Bunun karşılığını görürsek birlikte ve omuz omuza yürüyeceğiz. Kulüpler Birliği’nin istekleri göz ardı edilerek bir statü hazırlanırsa kulüplerin lige katılmayacağına dair imzalanmış çantamızdaki kağıtları çıkarıp masaya koyacağız."

FOTOĞRAF