İZNİK Ultra Maratonu’nun en uzun parkuru olan 130 kilometlerik koşusu, cuma gecesi Şehit Sedat Pelit Parkı önünden Belediye Başkanı Osman Sargın'ın verdiği start ile başladı.
Yerli ve yabancı 95 sporcunun katıldığı 130 kilometre koşusu bugün bitiş çizgisine en erken varan ilk 3 sporcu ile son bulacak.
Maratonun en uzun parkur startını İznik kaymakamı Hüseyin Karameşe ile Belediye Başkanı Osman Sargın yaptı. 00.00'da start çizgisinde toplanan 95 sporcu, geri sayım ile birlikte start aldı.
Koşu öncesi konuşan Belediye Başkanı Osman Sargın, "Bu akşam medeniyetlerin başkenti İznik'in çeşitli alanlarında 130 kilometrelik bir koşu gerçekleştireceksiniz. Bu koşunun sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde geçmesini temenni ediyor tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.
İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe, "Geçen yıl kendim de 42 Km. koştum. Siz 130 Km. koşacaksınız bu büyük bir cesaret. 95 yarışmacımız var her birini ayrı ayrı kutluyorum bu cesaretlerinden dolayı. Bu çağrımıza uyarak maratona gelen bütün sporcu dostlarımıza teşekkür ediyor başarılar dikliyorum" şeklinde konuştu.