İZMİR'de 21-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 33'üncü Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası için geri sayım başladı.

58 ülkeden 323'ü sporcu olmak üzere, 900'e yakın konuğun ağırlanacağı şampiyona, en geniş katılımlı organizasyon olarak dikkat çekerken Türkiye grup serisinde ilk kez mücadele edecek. Daha önceki şampiyonalara bireysel olarak katıldığımızı ancak madalya kazanamadığımızı hatırlatan Milli Takım Antrenörü Berfin Sütçü, "Grup serisinde ilk kez yer alacağız. Hedefimiz ilk 24 ülke arasına girerek olimpiyat seçmelerinin ilk barajını geçmek" dedi.

İzmirli sporseverleri dünya ve olimpiyat şampiyonlarının yarışacağı Halkapınar Spor Salonu'ndaki şampiyonaya davet eden Berfin Sütçü, "Cimnastikte ekol ülkelerle yarışacağız. Kendi evimizde madalya kazanmayı çok istiyoruz" diye konuştu.

Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını söyleyen grup serisinde yarışacak sporcularımızdan Burçin Neziroğlu ise, "Kendimize güveniyoruz. İlk hedefi olimpiyat kotasının ilk aşamasını geçmek olarak belirledik. İyi bir derece yapacağımıza inanıyoruz. Şampiyona görsel bir şölen gibi olacak. İzmirli sporseverlerden destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.