BORNOVA Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yaptırdığı ve İzmir'deki tesis sorununu bir nebze olsun çözmesi beklenen Doğanlar Stadı, yeni sezona yetişecek. Kapalı ve maraton tribünleri tamamlanan, zemini maç oynamaya hazır duruma gelen 6 bin 700 kapasiteli tesiste 6 Mayıs'ta bitirilmesi öngörülen 2'nci etap çalışmaları devam ediyor. 6 milyonu Büyükşehir'in katkısıyla, toplam 6 milyon 320 bin TL'ye mal olacak ikinci etap çalışmaları kapsamında, Nisan ayında bitmesi planlanan güney yönündeki kale arkası tribünün inşaatı sürüyor. Kapalı tribüne ise dış cephe kaplaması yapılıyor. 
Statta gece maçlarının oynanması için gerekli ışıklandırma bulunmazken, bunun için TEDAŞ'ın ışıklandırma sistemini kaldıracak yeni trafo kurması bekleniyor.
PTT 1'inci Lig maçlarının oynanabilmesi için gereken Passolig sistemi ve turnikelerin, 2'nci Lig'den 3'üncü Lig'e düşen Orduspor'un 19 Eylül Stadı'ndan sökülerek Doğanlar'a monte edileceği öğrenildi.
Bu arada stada ulaşım için tesis çevresinde açılan yollar henüz asfaltlanmadı. Kuzey yönündeki hazine arazisine yapılması planlanan tribün için Maliye Bakanlığı'ndan onay bekleniyor. Tribün inşaatları bittiğinde kapasitenin 12 bine çıkması öngörülüyor.
İHALE 2013'TE YAPILDI
Doğanlar'da Hurdacılar Sitesi'nin karşısındaki 21 bin 658 metrekarelik araziye inşa edilen stadın ihalesi Eylül 2013'te gerçekleşti. İhale şartnamesine göre 550 günde tamamlanması planlanan tesisin yüzde 10'unun 2013'te, yüzde 80'inin 2014'te, kalan yüzde 10'luk bölümünün ise 2015 yılında bitirilmesi planlandı. Stadın zemini geçen yıl ağustos ayında çimlendirildi. Kapalı ve meraton tribünündeki koltukların montajı ekimde tamamlandı. Göztepe ve Altınordu'nun, ocak ayından itibaren iç saha maçlarını oynamayı planladığı tesisteki Passolig, ışıklandırma, yol ve kale arkası tribün inşaatı tamamlanmadığı için açılış geçtiğimiz nisan ayına ertelenmişti. 
UEFA STANDARTLARINDA
Maliyetinin büyük bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce karşılanan Doğanlar Stadı bittiğinde UEFA standartlarında olacak. Statta 186 araçlık otopark, 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, 2 ilkyardım odası, saha amiri odası, gözlemci odası, doping kontrol noktası, idari ofisler, personel soyunma odaları ve temizlik, malzeme odaları, seyirci tuvaletleri, seyirci fuayesi, kafeteryası, basın fuayesi, basın toplantısı salonu, televizyon ve radyo anlatım odaları yer alacak.

FOTOĞRAF