Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- FUTSAL Milli Takımı, yarın ve perşembe günü İzmir'de Danimarka ile iki hazırlık maçı oynayacak.
Celal Atik Spor Salonu'ndaki karşılaşmalar saat 19.00'da başlayacak. 2016 FIFA Futsal Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Ana Eleme Turu 3'üncü Grup müsabakalarını 10-13 Aralık tarihlerinde İzmir'de oynayacaklarını hatırlatan teknik direktör Ömer Kaner, "Rusya ve Sırbistan'ın yanı sıra ön eleme turundan gelecek bir takımla mücadele edeceğiz. Grubumuzu lider tamamlayıp 10 Eylül-2 Ekim 2016'da Kolombiya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmayı hedefliyoruz" dedi.
Danimarka ile yapacakları özel müsabakaları önemsediklerini sözlerine ekleyen Ömer Kaner, "2012 UEFA Avrupa Futsal Şampiyonası Ön Eleme Turu maçlarını 2011'de İzmir'de oynamış, daha sonra Ukrayna'daki finallere adımızı yazdırmıştık. İzmir'in uğuruna inanıyoruz" diye konuştu.
Salon futbolunun çok önemli bir branş olduğunu dile getiren Ömer Kaner, "Bugün dünya yıldızları Messi ve Neymar'ın da geçmişlerinde salon futbolu oynadığını görüyoruz. Okullarımızda futsala önem verilmeli. Büyük kulüplerimiz de bu branşta atağa kalkmalı" dedi.
EGELİLER İDDİALI
Türkiye Futsal Milli Takımı kadrosunda Ege'yi temsil eden ve yolu Ege ekiplerinden geçen futbolcular dikkat çekiyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi futsal takımından forvet Ata Gürbüz Akkoç, defans Mehmet Sancak ve Serhat Çiçek ile Ege Üniversitesi'nden forvet Aykut Koç'un yanı sıra yıllarca Ege'de çeşitli kulüplerde top koşturan Sercan Gök, ay-yıldızlı forma ile başarı sözü verdi.

FOTOĞRAFLI