İzlanda taraftarlarının tezahüratının anlamı ortaya çıktı.

İngiltere'yi devirerek tarihi bir zaferle Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da çeyrek finale yükselen İzlanda, futbol camiasının takdirini toplarken, futbolu kadar taraftarlarının yaptığı tezahüratlar da dikkat çekti.

Taraftarlar, her maçta alkışlar eşliğinde kuvvetli bir şekilde 'Huh Huh' şeklinde tezahürat yapıyordu. İngiltere maçında da bu tekrarlandı. Maç bitiminde ise futbolcular, teknik heyet ve takımdaki her birey tribünlerin kenarına giderek taraftarlarla birlikte bu tezahüratı yineledi. İzlanda taraftarının yaptığı bu desteğin altında 330 bin kişilik ülkenin geçim kaynağı olan balinanın yattığı açıklandı.

Taraftarlar bu tezahüratı merak eden kişilere sosyal medyadan cevap vererek bu tezahüratın balina çağırma sesi ve hareketi olduğunu anlattılar. Tüm dünyanın dikkatini çeken bu tezahürat şeklinin balinalar ile ilgili olması futbolseverleri bir kez daha şaşırttı. Balinalarıyla ünlü olan İzlanda taraftarının da bu nedenle turnuvada bu şekilde takımlarını desteklediği belirtildi.