Esma ÇAKIR - ROMA /

İtalyan basını, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda attığı bir golle Atletico Madrid'in Juventus'u 1-0 devirmesine neden olan Arda Turan'a övgüler yağdırdı.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Nedir bu Juventus'un Türkler'den çektiği. Geçen sene İstanbul'da Türkler tarafından Şampiyonlar Ligi'nden elenen Juventus, bu sefer de Arda Turan'ın golüyle cezalandırıldı.

Arda Turan, Atletico'yu zenginleştirdi. Juventus, ne yazık ki şansını denemedi bile. Oysa Arda Turan'ın öldürücü vuruşlarını hesaba katması gerekiyordu. Zira 20 gün önce Bernabeu'da Real Madrid'in belini bükmüş bir Türk'ten bahsediyoruz, ıskartaya çıkmış bir oyuncudan değil. Turan, attığı gol ile adeta Buffon'u (Juventus kalecisi) alaya aldı. Maçın en iyisi Arda Turan'a 10 üzerinden 7 puan (En yüksek puan verilen futbolcu).

CORRİERE DELLA SERA

Arda'nın, fantezist golü her şeyi belirledi. Juventus'a pahalıya patlayan Arda'nın golü belki biraz rastgele ve az avangart idi, ama çok temiz ve mükemmel bir taktikle kaydedildi. Bu, Buffon'un asla tutamayacağı bir noktadan atıldı. Şaka gibiydi. Juve'nin yoluna bir başka Türk tehlikesi daha çıktı.

LA REPUBBLİCA

Juventus'a yazık oldu. Üstün Türk Arda, attığı 1 golle 2014-2015 sezonunda Buffon'u yıkan ilk kişi oldu.

CORRİERE DELLO SPORT

Arda Turan, Juventus'u büktü, siyah-beyazlıların gol yememe fiyakasını bitirdi.

TUTTOSPORT

Arda Turan böyle istedi. Harika bir oyun çıkarıp, harika bir gol atan Arda, Juventuslular'ın yüzlerini, formaları gibi yeşile çevirdi. Ayrıca İtalyan takımının yenilmezliğini de deldi.