Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi bugün belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00'te başlayacak. Bu turda takımlar seribaşı ve seribaşı olmayan diye ayrılmayacaklar. Ayrıca ülke koruması da kalkacak ve aynı ülkelerin takımları birbirleriyle eşleşebilecekler. 16 takımın isimlerinin yazdığı toplar tek bir kaseye atılacak.
İlk olarak çekilecek takım aynı zamanda, ilk maçı kendi evinde oynayacak ekip olacak. Bu takımın rakibi olacak ikinci olarak çekilen takım ise ilk maçı deplasmanda oynayacak. Aynı prosedür sonraki çekilişlerde de sürdürülecek. Kupanın, bu sıradaki turunda ilk maçlar 12 Mart, rövanşları ise 19 Mart tarihlerinde oynanacak.

Siyah-beyazlıların Liverpool karşısındaki zaferi Türk futbolu açısından da derin bir nefes aldırdı. Olympiakos'un da elenmesiyle Türkiye, UEFA sıralamasında bu sezonu ilk 12'de bitirmeyi garantiledi. Türkiye şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu da UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılacak.

Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri şöyle;

Dinamo Moskova (Rusya)
Zenit St. Petersburg (Rusya)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Ajax (Hollanda)
Inter (İtalya)
Sevilla (İspanya)
Fiorentina (İtalya)
Villarreal (İspanya)
Wolfsburg (Almanya)
Roma (İtalya)
Club Brugge (Belçika)
Torino (İtalya)
Napoli (İtalya)
Dnipro Dnipropetrovsk (Ukrayna)
Everton (İngiltere)