Mustafa Akın, İstanbul-

İstanbul Başakşehir, haftasonu sahasında karşılaşacakları Galatasaray maçının hazırlıklarını tesislerinde sürdürüyor. Galatasaray maçı hazırlıklarının öncesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Abdullah Avcı Galatasaray'ın iyi bir süreç geçirmediğini ifade ederek, zorlu maçı kazanmak istediklerini belirtti. İstanbul ekibinin futbolcuları da namağlup unvanlarını sürdürmek istediklerini ifade ettiler.



MOSSORO: "GALATASARAY MAÇININ ZOR OLACAĞININ FARINDAYIZ"

İstanbul Başakşehir'in Orta Saha oyuncusu Mossoro, Galatasaray maçı hakkında yaptığı açıklamasında, Braga forması giydiği zamanda Galatasaray'ın farklı olduğunu ve daha değişik oyuncular olduğunu belirterek, o dönemden kalan oyuncular var Felipe Melo gibi ama o zaman amaç farklıydı, şampiyona farklıydı. Şimdi zor bir maç bizi bekliyor ama şöyle de bir gerçek var son zamanlarda biz de iyi oynuyoruz eğer takım olarak sahada her şeyimizi verirsek buradan iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın son zamanlarda Avrupa Kupalarından ağır bir yenilgi aldığını ifade eden Mossoro, "Kesinlikle Galatasaray'ın kalitesinden bir şey düşürmüyor biz de farkındayız lige önem vereceklerini. Baktığınızda Başakşehir şu anda namağlup takımlardan biri. Hiç maç kaybetmedik. Zor bir maç olacağının farkındayız ama biz de sahada varımızı yoğumuzu verip buradan çok iyi bir sonuç almak istiyoruz. Daha önce belirttiğim gibi Şampiyonlar Ligi'nde ağır bir yenilgi aldılar. Onların da amacı bu sene şampiyon olmak. Şampiyon olmaya giden bir takımın da çok fazla puan kaybetme lükü de olmayacak. Onlar açısından normal tabi. Biz de burada kazanmak istiyoruz" dedi.



FERHAT ÖZTORUN: "GALATASARAY MAÇI HEM ZOR HEM DE GÜZEL OLACAK"

Galatasaray maçının hem zor hem de güzel bir maç olacağını belirten Ferhat Öztorun, "Galatasaray Avrupa Kupası'nda kötü bir skor aldı. Bu maç onlar için de çok önemli. Bizim de şu ana kadar yenilmezliğimiz var. Bunları sürdürmek istiyoruz. Kendi sahamızda oynayacağız kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Prandelii ve Burak Yılmaz'ın Başakşehir maçı bizim için hedef bir maçtır şeklindeki açıklamaları ile ilgili konuşan Öztorun, "Bizde her maç aynı motivasyonda. Büyük maçları Türkiye daha da çok izlediği için bizim için de önemli maç olacak yeni kurulmuş bir takımız ve doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyoruz. Hem oyun olarak hem de sonuçlar olarak biraz şanssız da geçse bugüne kadar daha farklı yerlerde bile olabilirdik. Daha önümüzde çok maçlar var. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum" dedi.



İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hafta sonu kendi sahalarında karşılaşacakları Galatasaray maçı ile ilgili, "Oyuncu kalitesinin olduğu ama oyun kalitesini geliştirmeye çalışan bir takımla mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA 6. HAFTA VE LİGN EN AZ GOL YİYEN TAKIMIYIZ"

Abdullah Avcı, takımda kendi döneminden de oyuncular olduğunu belirterek, "Eski futbolcular ve birçok transferimiz var takımda. Önde ve arkada kompakt oynayan bir takım yapmaya çalışıyoruz. Genelde takım savunmasına ağırlık verdik. Şu anda 6. hafta ve ligin en az gol yiyen takımıyız. Mağlup da olmadık. Bunlar gelişim adına çok önemli" dedi.



"LİGDE YENİLMEZLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ"

Hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Galatasaray maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Avcı, "Onlar da bir süreç yaşıyorlar. Oyuncu kalitesinin olduğu ama oyun kalitesini geliştirmeye çalışan bir takımla mücadele edeceğiz. Biz de bundan faydalanmaya çalışıp, kazanma duygusuyla oynayacağız. Ligde yenilmemezliğimizi devam ettirip, daha da iyi bir takım olduğumuzu özellikle böyle maçları kazanarak vurgulamak istiyoruz. Ligin iyi yerlerinde dolaşan, herkesin saygı duyduğu bir takıma adım atıyoruz" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY ŞU ANDA İYİ BİR SÜREÇ YAŞAMIYOR"

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli ve futbolcularının yapmış olduğu açıklamalarla ilgili sorulan soru üzerine açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, "Lige dönüş anlamında bir açıklama yapmışlardır. Çünkü Dortmund maçının ardından 3 gün sonra oynayacakları bir lig maçı var. Galatasaray'ın hedefleri hem Avrupa'da olsun, hem Türkiye'de olsun yukarılardır. O amaçla önlerindeki maç Başakşehir ile olduğu için bu açıklamalar yapılmıştır. Onlar da şu anda iyi bir süreç yaşamıyorlar" dedi.