Mehmet ÇİFTÇİ, Madrid-(fotoğraflı)

İspanya'da La Liga'nın 9. haftasında Real Madrid'in sahasında konuk ettiği Barcelona'yı 3-1 mağlup etmesi ülke basınında Carlo Ancelotti'nin Luis Enrique'ye futbol dersi olarak yankı buldu.

Gazeteler, Real Madrid'in futboluna alkış tutarken Barcelona'nın ortaya koyduğu futbolun hayal kırıklığı yarattığını öne sürdüler. Özellikle Madrid basını Barcelona'yı aşağılayıcı başlıklarla öne çıktı. Katalan basını ise Real Madrid'in değil Barca'nın rakibine bu skoru hediye ettiğini ileri sürdü.

Santiago Bernabeu'da oynanan El Clasico'da Real Madrid'in galibiyet gollerini 35'te penaltıdan Ronaldo, 51'de Pepe ve 61'de de Benzema'dan gelirken Barcelona'nın tek sayısını maçın 4. dakikasında Neymar kaydetti.

Bu sonuçla Real Madrid puanını 21 yaptı ve ikinci sıraya yükseldi. Barcelona ise 22 puanda kalmasına karşın liderliğini sürdürdü. Böylece Barcelona La Liga'da hem ilk yenilgisini hem de kalesinde ilk defa gol görmüş oldu. İspanya'da yayınlanan önemli gazetelerin bu karşılaşma ile ilgili başlıkları şöyle oldu:

Marca gazetesi, "Madrid Barca'yı yedi " başlığını atarak bu Madrid'i hiçbir takımın durduramayacağını savundu.

As gazetesi, "Real Madrid Barcelona'yı komplekse soktu" başlığında Ancelotti'nin öğrencilerinin Barcalı futbolculara futbol dersi verdiğini yazdı.

El Mundo Deportivo, "Yarım porsiyon Barca" başlığını kullandı. Katalanların bu önemli gazetesi, Neymar'ın El Clasico tarihinin en çabuk golünü attığını hatırlatarak Barcalı futbolcuların ilk yarıda rakibine üstün olmasına rağmen ikinci yarıda bu üstünlüğü Madrid'e bıraktığını belirtti.

Sport gazetesi, "Hayal kırıklığı yaratan líder" yazılı sür manşeti kullanarak bu mağlubiyetin özürü olamayacağını Madrid'li oyuncuların barcelona'dan daha üstün olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğine dikkat çekti.

ABC gazetesi, "Madrid Barca'ya sahayı dar etti" başlığını attı. Ancelotti'nin La Liga'ya yeni bir hava getirdiğini iddia eden gazete, Real Madrid'in lider Barsa ile arasındaki farkın bire indiğine işaret etti.

La Razon gazetesi, "Madrid'den Barca'ya kral dersi" başlığını kullandı. Gazete, Real Madrid'in Neymar'ın golü ile 1-0 geri düşmesine rağmen inancını kaybetmediğini ve maçı soğukkanlı bir şekilde sürdürerek bu sonucu aldığını hatırlattı.