İspanya basını, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında Belçika'nın Anderlecht takımıyla 1-1 berabere kalan Galatasaray'ın ortaya koyduğu oyunu beğenmedi. Galatasaray'dan çok Anderlecht'i başlıklarına taşıyan İspanyol basını, Sarı kırmızılı takımın futbol olarak alması gereken daha çok yolunun olduğuna dikkat çekti. Galatasaray'ın futboluna ağır eleştiriler getiren gazeteler, Türk takımının gruptan çıkmasının zor olacağını öne sürdüler.

PRANDELLİ EŞYALARINI TOPLAYACAKTI

Marca gazetesi, "Prandelli'nin mobilyalarını toplamasına Yılmaz engel oldu" başlığını kullanarak Belçika ekibinin Galatasaray karşısında ciddi bir futbol ortaya koyduğunu yazdı. Galatasaray'ın futbolunu bir şeye benzemediğini savunan gazete, İtalyan teknik adamın işinin zor olduğunu ileri sürdü. As gazetesi ise başlığında " Yılmaz bir puanı getiren gol ile sürprizi engelledi " sözlerine yer verdi. Gazete, Galatasaray'ın evinde ancak beraberliğe boyun eğen bir futbol sergilediğini hatırlatarak, bunda Anderlecht'in agrasif ve koordineli futbolunun etkisinin büyük olduğunu belirtti.

GALATASARAY'DA SİYAH GELECEK

Sport gazetesi de "Anderlecht Galatasaray'ın siyah geleceğini ortaya çıkardı" başlığını kullandı. Gazete, Anderlecht takımının gruptaki şansının Galatasaray'dan daha fazla olduğunu da iddia ederek, Sarı kırmızlı futbolcuların katı defans uygulayan Anderlecht karşısında aciz kaldığına işaret etti.

EN İYİ SONUCU ALDI

El Mundo Deportivo gazetesi ise başlığına, "Galatasaray'ın evinde maksimum çıkartacağı sonuç beraberlik oldu" cümlesini çıkardı. Gazete, Galatasaray ataklarını bilinçsiz olarak niteleyerek Burak Yılmaz'ın son dakikalarda attığı golün kötü futbolu örtemeyeceğini ifade etti.

MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD /