Faruk ZABCI - LONDRA /

İngiliz gazeteleri Arsenal - Galatasaray maçında hat-trick'in yapan Dany Welbeck'i spor sayfalarında manşete taşırken, Galatasaray taraftarının sahaya attığı havai fişeklerle alevlenen ateşlere dikkat çekerek, "Welbeck'in Havai Fişeği" başlığını kullandı.

Maçı naklen veren Sky televizyonu da sahada havai fişek kalıntıları toplanırken, "Arsenal parti yapıyor. Galatasaray taraftarı da bu partinin havai fişeklerini attı" ifadelerini kullandı.

"Patlayan Tabancalar" başlıklı yazısında Daily Mirror, Dan and Co'nun Türkleri alevler içinde vurmak için ateşlediğini vurgularken, Arsenal'ın bu günü altı haftadır beklediğini belirtti.

"Welbeck Ateş Üzerinde" manşetli haberinde Daily Express , "Danny'nin havai fişeği utanç içindeki Türklere isabet etti" yorumunu yaptı. Arsene Wenger'in Danny Welbeck'in umduğundan daha iyi futbolcu çıktığını söylemesine dikkat çekildi.

Daily Star, "Danny'nin Galası" manşetli haberinde Welbeck'in öldürücü hat-trick'inin Galatasaray'a ateş düşürdüğünü vurguladı.

Metro, "Büyük vesile için Danny'nin havai fişeği" başlığını atarken, The Sun, Galatasaray seyircisinin attığı havai fişekleri, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Havai Fişekleri" şeklinde manşete taşıdı.

Daily Mail, "Danny'e şapka çıkartalım" manşetini atarken, Dany Welbeck'in Arsenal'a çok iyi bir transfer olduğunu kanıtladığını yazdı.

The Daily Telegraph da, spor ekinde Türk seyirciler havai fişekleri attıktan sonra toplum polisinin devreye girmesini "Welbeck Ateş Üzerine" manşetiyle kapak yaptı.

Bu arada İngiltere'de futbol sahalarına polisin köpekleriyle, maskeler takarak seyirciye müdahale etmesi pek rastlanan olaylardan değildi.

Galatasaray tribününde oturan Galatasaraylı bir seyirci, gördüklerini 'ya şöyle anlattı:

"Biz tribüne girerken üstümüz çok sıkı arandı. Ateşlenen maytapların içeri nasıl sokulduğuna akıl erdiremedim. Maç sırasında üzerimize su torbaları atıldı. Polisin köpeklerle sahayı doldurmasını hiçbir maçta görmeden. Belki de ilk defa oluyor. Toplum polisinin yüzlerinde maske bile vardı. Saha sanki savaş alanıydı. Ayrıca seyircimizin tribünde Fenerbahçe aleyhinde küfürlü tezahürat yapmasını yadırgadım."