Almanya'nın Delmenhorst kentinde 6. Kreisliga'da mücadele eden RW Hürriyetspor bu sezon dolu dizgin gidiyor. 9 maçtır yenilmeyen ve sadece bir beraberliği bulunan temsilcimiz performansıyla rakiplerini kıskandırıyor.

Berlin Türkiyemspor'dan sonra Almanya'daki en köklü Türk spor kulübü olan Hürriyetspor üst üste aldığı galibiyetlerden sonra liderlik koltuğuna oturdu. Ligin en çok kazanan ve en çok gol atan takımı olan Hürriyetspor bu sezon şampiyonluğu kimseye bırakmak istemiyor. Başarı taraftarı da sahaya çekti. Daha önce hiç seyircisi olmayan Hürriyetspor'u artık yüzlerce insan izlemeye ve destek vermeye başladı. Hürriyetspor son lig maçında SF Wüstin ile karşılaştı. Temsilcimiz rakibini 5-1 mağlup etti.

MADDİ SIKINTI NEDENİYLE İKİ TAKIM KAPANDI

Hürriyetspor Futbol Takımı Sorumlusu Murat Turan bu sezon lige çok iyi başladıklarını ve o şekilde de devam ettiklerini söyledi. Çok iyi bir takım kurduklarını anlatan Turan en büyük sıkıntılarının ise maddiyat olduğunu belirtti. Daha önce üç takımları olduğunu ancak ikisini kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan Metin Turan, "Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Her maç ortalama beş gol atıyoruz. Tek sıkıntı maddiyat. Amatör takımlara eskisi gibi destek verilmiyor. Destek olmayınca kulüplerde takım sayısını azaltıyor. Bizde daha önce üç olan takım sayısını bire indirdik. Bu kulüpler gençlerin bir arada olması ve kaynaşması, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları açısından çok önemli. İş adamlarımız amatör takımlara sahip çıkmalı. Yapılacak bir forma desteği dahi kulübü ayakta tutmaya yeter" diye konuştu.