İlker AKTAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Ferrero Grup ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği 'Kinder+Sport' projesi kapsamında ilkokul çocuklarına spor yaptırıldı. Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, proje kapsamında 2015 yılında 200 bin çocuğa ulaşmak istediklerini söyledi.
Çikolata üreticisi Ferrero Grup ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, ilkokul çocuklarına spor yaptırabilmek için bir proje gerçekleştirdi. 'Kinder+Spor' adı verilen proje kapsamında Samsun’da Batı Park mevkiinde etkinlik alanı kuran yetkililer, eğiticiler aracılığı ile çok sayıda çocuğa çeşitli oyunlar oynatırken, aynı zamanda da spor yaptırdı. Proje hakkında bilgi veren Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, "Kinder Sport projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber gerçekleştirdiğimiz, bir proje. Bu proje kapsamında spora başlama yaşını Türkiye’de olabildiğince aşağıya çekmeye çalışıyoruz. İlkokul çağından itibaren sporu çocukların günlük yaşamının bir parçası haline getirebilmek, onların aktif sporcu kimliklerini hazırlayabilmek için gerekli alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Ferrero dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden bir tanesi ve zaman bizim için çok önemli platformlardan biri. Bu proje dünyada 2015 senesinde 30 ülkede milyonlarca çocuğa ulaşmayı hedefliyor" dedi.
Projenin Türkiye ayağında ise 2015 yılında 200 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu, şöyle devam etti:
"Bu proje kapsamında da Türkiye’de Kinder Sport TIR'ı, ilk etapta Karadeniz’den başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber çocukları hem eğlendirmek, eğlendirirken de onlara spor yaptırabilmekle ilgili bir takım aktiviteler geliştirdik. Geliştirdiğimiz aktivitelerle alakalı olarak eğitim parkları hazırladık. Çocuklarımızın okullarına döndüklerinde okulda da sporu günlük yaşamlarından bir parçası haline getirmekle ilgili bu çalışmaları gerçekleştireceğiz."
Kinder Sport TIR'ının gideceği sıradaki illerin ise Trabzon, Ordu ve Giresun olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI