Mustafa AKIN, İstanbul-

Galatasaray, Yunanistan Süper Lig takımı Panthrakikos ile yaptığı hazırlık maçında 2-0 mağlup oldu. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, dün oynanan ve sarı-kırmızılı futbolcu Sneijder'in katkısı ile 1-1 sonuçlanan Hollanda maçı ile ilgili "Sneijder yakaladığı zaman vuruyor, ona vurdurmamak lazım. Keşke dün akşam iyi oynamasaydı" ifadelerini kullandı. Hamzaoğlu ayrıca Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Emenike'nin yaşadığı olay ile ilgili, "Emenike'nin kendi taraftarına kızıp formayı çıkarmasına hakemin kart vermemesini doğru buluyorum" dedi.

"BURAK BU AKŞAM TÜRKİYE'YE DÖNECEK VE TEDAVİSİNE BAŞLANACAK"

Dün oynanan karşılaşmada sakatlık geçiren sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz'ın hakkında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, "Eski sakatlığı değil, diğer ayağında arka adalesinde sakatlığı olmuş. Bu akşam Türkiye'ye dönecek ve tedavisine başlanacak. Milli takım dün çok iyi oynadı ama yediğimiz kötü golle mağlup olduk. Taktiksel bir maç oldu. Onların karşısına daha kontrollü çıktık. Daha akılcı bir futbol oldu" şeklinde konuştu.

"SNEİJDER KEŞKE DÜN AKŞAM İYİ OYNAMASAYDI"

Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı olarak dün sahaya çıkan Wesley Sneijder'in performansı hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "Yakaladığı zaman vuruyor, ona da vurdurmamak lazım. Sneijder bizde de iyi oynadı. Keşke dün akşam iyi oynamasaydı. Milli takımımız kalan maçlarda istediğine ulaşacaktır. Bunun sinyalini aldık. Bizim oyuncularımız çok iyiydi. Gökhan Töre ve Ozan Tufan da iyi oynadı. Fatih hoca ve ekibini tebrik ediyorum" dedi.

"EMENIKE'YE HAKEMİN KART VERMEMESİNİ DOĞRU BULUYORUM"

Süper Toto Süper Lig'in 25. haftasında oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertli futbolcu Emenike'nin yaşadığı olayın sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, "Kurallar bazı şeyleri gerektiriyor ama Emenike'nin kendi taraftarına kızıp formayı çıkarmasına hakemin kart vermemesini doğru buluyorum. Onun moralini tutma anlamında insanı bir davranış diyebiliriz. Ancak Emre'nin hareketine kart verilmemesi doğru değil. Fırat Aydınus çok da kötü kararlar almadı. Bir mac oynandı ve bitti" diye konuştu.