Halil Altıntop, dört yıldır formasını giydiği FC Augsburg'tan ayrılıyor.
34 yaşındaki futbolcu, Alman kulübü FC Augsburg ile 30 Haziran'da sona erecek mukavelesini uzatmak istemediği açıklandı. 
FC Augsburg Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer verilen "Halil Altıntop FC Augsburg'u bırakıyor" başlıklı açıklamada, 'Dört yıldır FC Augsburg formasını giyen Halil Altıntop, mukavelesini uzatmama kararı alarak takımdan ayrılıyor' denildi. Aynı açıklamada Halil Altıntop'un, "Son dört yılımı FC Augsburg'taki güzel geçirdim. Takım ve taraftarımızla iyi neticelere ulaştık. Bunun dışında burada çok mükemmel insanlar tanıdım, güzel hatıralarım oldu. Bütün bunlar için FC Augsburg Kulübü'ne ve taraftarına çok teşekkür ediyorum" şeklinde sözlerine de yer verildi.
FC Augsburg Kulüp yönetimi tarafından yapılan kısa değerlendirme de, "Bizler Halil'in bu ayrılma kararı karşısında çok üzgünüz. O takımın ana unsurlarından biriydi. Bundan sonraki sportif ve özel yaşamı için bol şans diliyor ve hizmetleri için de teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
2013 yılından Trabzonspor'dan FC Augsburg'a transfer olan Halil Altıntop, 115 maçı Bundesliga'da olmak üzere 128 resmi müsabakada  FC Augsburg forması giydi ve 22 gole de imza attı.

Temel ELCİVAN - DUİSBURG /