ALTINORDU’nun düzenlediği 2'nci Uluslararası U-12 Turnuvası, eski A milli takım teknik direktörü Abdullah Avcı ve Galatasaray’ın efsane ismi Gheorghe Hagi’nin de katıldığı başlama vuruşuyla başladı.
Selçuk-Efes Tesisleri’ndeki turnuvaya Altınordu’nun yanı sıra Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Almanya’dan Hoffenheim, Fortuna Dusseldorf, Hollanda’dan Twente, Brezilya’dan Futbol Talentos Sao Paolo, Danimarka’dan Brondby ve Romanya’dan Hagi Football Academy takımları katıldı.
Turnuvanın başlama vuruşunu Abdullah Avcı, Hagi, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanı Seyit Mehmet Özkan, çocuklarla birlikte yaptı. Pazar günü sona erecek turnuvada takımlar toplam 45 maç oynayacak. Çocuklar organizasyonda Altınordu Fikir Atölyesi’nin hazırladığı çeşitli oyunlarla eğlenecek. Hagi, en önemli yatırımın çocuklar olduğunu belirtti, "Seyit Mehmet Özkan’ı bu organizasyondan dolayı kutluyorum" dedi.
Kariyerinin son 5 yılını Galatasaray’da geçiren, sarı kırmızılı takımı 2 yıl, Bursaspor’u 1 yıl çalıştıran Hagi, "Türkiye’de oynadığım zamanlarda Avrupa’da Galatasaray ile elde ettiğimiz başarıları tekrarlayan çıkmadı. Bu başarılar tekrarlanmalı. Burada çok iyi yıllar geçirdim. İleride tekrar bir Türk takımında görev yapmak isterim" diye konuştu.
Fenerbahçe’nin iyi bir sezon geçirdiğini belirten Hagi, Galatasaray’ın Mancini yönetimindeki performansı için ise yorum yapmadı.

EA(YC/AÖ) FOTOĞRAF