TRABZONSPOR’da olağan genel kurul öncesi özellikle gayrimenkul alımı konusunda istediği yetki nedeniyle muhalefetin eleştirdiği Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yanıtı sert oldu. Toplantı yapan muhalefete seslenen Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor’un sahibi olan abileri var. 10 senedir mücadele ediyorum. Ben onların adamı olmadım. Trabzonspor’un adamıyım. Trabzonspor sevdalılarının hizmetkarıyım. Onların hiçbir zaman başkanı olmadım, olmayacağım" dedi. Hacıosmanoğlu, Sadri Şener’i de sert şekilde eleştirdi, cevaplaması için iki soru sordu.
"SATIN ALMA YETKİSİ İSTİYORUZ, SATMA DEĞİL"
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, "1.5 senedir arkadaşlarımızla beraber Trabzonspor sevdalılarına hizmet etmeye çalışıyoruz. Doğrularımız, yanlışlarımız var. İş yapan doğru da yanlış da yapar. Yaklaşık 4 aydır hiç konuşmuyorum, konuşanlara cevap da vermiyorum. İşimizi Trabzonspor’un samimi sevdalılarına karşı layıkıyla yapmaya gayret ediyoruz. Cumartesi günü mali genel kurul var. Bir haftadır 7’nci madde heyecanı var insanlarda. Konuşacak başka bir şey bulamıyorlar. Trabzonspor’a bir şeyler katabilmek için mücadele veriyoruz. Mali genel kurulda Trabzonspor sevdalılarından satın alma yetkisi istiyoruz, satma yetkisi değil. Sadece satın almak yetkisi versinler. Trabzonspor’a bir şeyler satın alalım, katalım. Bizden önce nasıl satıldıysa, bizden sonra gelecek olanlar da satmak isterlerse üyeler yetki verir, satarlar. Biz satacak olanlara, satmaları için malzeme hazırlamak istiyoruz. Satın alma yetkisi istiyoruz" dedi.
"BİZİM DE SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR"
Eleştiriler karşısında üzüldüğünü de dile getiren Hacıosmanoğlu, "İnsan üzülüyor. Konuşuyorsun, 'niye konuşuyor?'; susuyorsunuz, 'susturuldu mu?' diyorlar. Özellikle şike konusunda hiç bir malzeme bulamıyorlar, 'Kim susturdu, niye konuşmuyor?' diyorlar. Ben konuşmuyorum, çünkü hukukçularımız konuşuyor. Hukuki süreç. Bu süreç bitince elbette bizim de konuşacaklarımız, zamanında söylediğimiz gibi eylem konusunda da yapacaklarımız var" ifadesini kullandı.
"KAPI ARKALARINDA TOPLANTI YAPANLAR"
Eleştirilerin hepsine tek tek yanıt vermek istemediğini ancak eski başkan Sadri Şener’e cevap vermek istediğini vurgulayan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Trabzonspor’u satacaklar diye heyecana kapılıp kapı arkalarında toplantı yapanlara söylüyorum. Trabzonspor’u devraldığımızda 1 milyon lira dahi kredi alacak, teminat verecek ortam yoktu. Biz en ufaktan en büyüğüne kadar her tarafa borcu olan kulübü devraldık ve çevirmeye çalıştık. Allah yardım etti, bugünlere kadar taşıdık. Borcu yapılandırdık. Vakıflar Bankası’ndan borcu yapılandırdık, borçları oraya devredecektik. Denizbank bize ayrılmak istemediğini söyledi, daha iyi şartlar sundu. Orada kaldık. Borcu uzun vadeli ve düşük faizli yapılandırdık."
"AKYAZI’NİN İSİM HAKKI TEMLİK ALTINDA"
Hacıosmanoğlu, yapımı devam eden Akyazı stadıyla ilgili ilginç bir bilgiyi de paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
"Bunlara satın alma yetkisi verirsek Akyazı’nın isim hakkını da satacaklar bunlar’ diye bir söylenti dolaşıyor. Aydınlatmak için söylüyorum. Akyazı’nın isim hakkı bir gün satılırsa, biz bunu borç yapılandırmasında temlik olarak Denizbank’a verdik. Kim satarsa satsın borcu karşılamak üzere temlikte. Biz de sonrakiler de satarsa hiçbir yerde kullanamaz onu. Satıldığı zaman Denizbank’a ödenmesi zorunludur. Başka bir yerde kullanılamaz. Trabzonspor’un satılacak hiçbir şeyi yoktur. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Ancak alabilirseniz, kaynak yaratabilirseniz onu da değerlendirirsiniz. Onun için de genel kuruldan yetki almak zorundasınız."
SADRİ ŞENER’İ İKİ SORU
Sadri Şener’in hangi yüzle kendisini eleştirdiğini bilmediğini de vurgulayan Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sizlerin huzurunda iki soru soracağım kendisine. Onların cevabını Trabzonspor sevdalılarına versin. Ondan sonra nasıl konuşacak ben de merak ediyorum. 6222 sayılı yasayı başka takımların itirazına rağmen ilk imzalayanlardan biri Trabzonspor başkanıdır. Elimizden şampiyonluğu çalan faillerin yakalandığı dönemde. Hukuk kurulumuzdan Atilla Dilaver’in bana söylediği şu; iki sene önce bugün yapacağımız müracaatlardan daha hafifini yapmak istedik. Sayın Başkan’ın (Sadri Şener) bana kullandığı ifade şu, 'Bunları imzalayamam. Ablam rektör, kardeşim işadamı. Zor durumda kalırlar.' O müracaatları imzalamayan bir başkan yani. Atilla Dilaver'in bana ifadesi budur. Trabzonspor'un haklı olduğu davada, mücadele etmesi gerektiği bir durumda neden ve kimden korkar? Aynı hukuk kurulundaki arkadaşlara, 'Bu işin ucu nereye gidiyorsa gitsin, babam mezarından kalksa bu yoldan bizi çeviremez. Ne yapılması gerekiyorsa yapın' dedim. Onlar da şaşırdı. Sayın Şener bunun cevabını versin. İkinci sorum; çok önemli bir konuda, Trabzonspor’u satmaktan bahsediliyor. Benden önceki başkana soruyorum. Bursa’nın şampiyon olduğu, İstanbul’da 1-1 berabere kaldığımız maçtan sonra soyunma odasında Kaptan Onur’u azarlamasının sebebi neydi? Bunu açıklasın. O açıklamazsa ben açıklayacağım. Tüm bunları yapan insanların bizi eleştirme hakkı yok."
KULÜP TARİHİNDE YAPTIĞIMI YAPAN YOK
Hacıosmanoğlu, ''Sadri Şener, 'Bu yönetimin ibra edilmemesi lazım' diyor. İbra edilip edilmemek çok önemli değil. İncelenir, varsa suç ortaya çıkar. Siz de görevinize devam edersiniz. Sayın Şener zamanında çıktım kürsüye, 'Bu ayıp Trabzonspor'a bir kez sürülmüştür. Bir daha yapılmasın' dedim, ibra edilmesini istedim. Bizden önceki müfettişlerin raporlarını savcının önüne koydum. İnsanlara yol açtım. Mali genel kurulda onaylasanız da onaylamasanız da bir şey değişmiyor. Kulüp tarihinde benim yaptığım işi yapan yok. Benim dönemimde Trabzonspor’un bir lirasını ne yönetimin ne profesyonellerin yeme şansı yok. Bunu müsaade etmem. Benden sonraki arkadaşlar ne varsa ortaya koysunlar, benim yaptığım gibi gidip savcıya versinler" dedi.
ONLARIN BAŞKANI OLMAYACAĞIM
Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, dün toplantı yapan muhalefet kanadına da seslenerek şunları söyledi:
"Trabzonspor’un sahibi olan abileri var. 10 senedir mücadele ediyorum. Ben onların adamı olmadım. Trabzonspor’un adamıyım. Trabzonspor sevdalılarının hizmetkarıyım. Onların hiçbir zaman başkanı olmayacağım. Samimi Trabzonsporlular’ın başkanı değil hizmetkarı olarak bu görevi yapmaya devam edeceğim.Onların bana karşı olan söylemleri, eylemleri beni etkilemiyor. Sokağa çıktığım zaman Trabzonspor’un gerçek sevdalılarının bana gösterdiği sevgiyi, saygıyı, sadece Türkiye’de değil yurtdışında da diğer kulüplerin taraftarları da gösteriyor. Bu durum bizi mutlu ve bahtiyar ediyor. Özümüz sözümüz bir. Bir şey saklamıyor, kapı arkasında hesap yapmıyoruz. Trabzonspor’un peşinden çıkar hesapları yapmadık. Öyle bir yapımız yok, olmayacak da. Ben Trabzonspor’un gelmiş geçmiş tüm samimi değerlerine her zaman saygı duydum, duymaya devam edeceğim. Trabzonspor’un gerçek sahibi olan samimi taraftarlarına saygı duydum. Ama Trabzonspor’un gerçek sahibi gibi görüp, kendi siyasi ve ticari çıkarları için kullanan insanlara karşıydım, karşı olacağım. Tavrım değişmeyecek. Bunlarla mücadele ederek başkan oldum. Kapı arkasında konuşup kulis yapanlar kongrede de bana karşı olan insanlardı. Allah bize inanan Trabzonspor sevdalılarına karşı bizi mahcup duruma düşürecek işlem içinde olmayı nasip etmesin. Onun haricinde kimse beni ve arkadaşlarımı yolumuzdan yıldırıp döndüremez. Abiler istedikleri toplantıları yapabilirler. Ama son sözü söyleyen Trabzonspor sevdalılarıdır. Onların söylediği söze herkesin saygı duyma zorunluluğu vardır. Ben de onlara hizmet eden biri olarak verecekleri kararlara saygılıyım."
CESARETLERİ VARSA KENDİLERİ ÇIKSIN ORTAYA
Hacıosmanoğlu, muhalefetin gazetelere verdiği ilanlarla ilgili bir soru üzerine de, “Samimi insanlar samimi şekilde ortaya çıkar konuşurlar. İnsanların konuşma ve eleştiri özgürlüğünü kısamazsınız. İlanlara da saygı duyacaksınız. Kapılar arkasında daha büyük abiler var, bunları kamuoyu çok iyi tanıyor. Ama bunlar cesaretleri olsa kendileri çıkar ortaya konuşurlar. O insanların başkanı olmadığımı yıllardır söylüyorum. Bundan sonra da olmayacağım'' dedi.
USULSÜZLÜK VARSA...
Başkan Hacıosmanoğlu, "Sadri Şener’in ibra edilmesi yönünde konuşma yaptığınız için pişman mısınız?" sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:
"Pişmanlık duymamı gerektirecek durum değil. Bugün de olsa aynı şeyi yaparım. İbra edip etmemek de sorunu çözmüyor. Yanlış varsa, pislik varsa ibra etseniz de etmeseniz de ortaya çıkar. Önemli olan pisliğe bulaşmamaktır. İbra edildikten sonra neler yaşandığını görüyorsunuz. O yolu açan benim. Herhangi bir usulsüzlük varsa bundan sonra gelen babayiğitler bunun hesabını sorar, biz de hesabını veririz. "
TRABZONSPOR YENİLDİĞİ ZAMAN SEVİNENLER VAR
Hacıosmanoğlu, "İnsanların tek düşünceleri Trabzonspor olsa farklı olur. Bizim dönemimizde de borç arttı. Yeni yapılanmanın içine girdik. İnşallah karşılığını alırız. Önemli olan Trabzonspor’u dönebilir hale getirmek. Eski başkan da öyle söylüyordu ama manava bile borçları vardı. 2016’ya kadar kredibilitesi yoktu takımın. Biz onu devlet büyüklerimizin ve dostlarımızın yardımıyla, yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın becerileriyle dönebilir hale getirdik. Devraldığımızdan çok daha ileri noktadayız. Eleştiri normaldir ama bunu Trabzonspor'un menfaatlerini düşünerek yapmanız gerekir. Sadece eleştirilerle kalmıyorlar, bu arkadaşların bir çoğu Trabzonspor yenildiği zaman seviniyor. Hatta bazı toplantılarda, 'takım 4 yer' diye konuşulduğu da kulağımıza geliyor. 'Trabzonspor başarısız olsun da yönetimler gitsin' mantığı gütmedim hiç. Trabzonspor başarılı olsun, hedefiniz büyük olsun, görevi devraldığınızda siz daha yukarılara taşıyın. Başarısız, ekonomik ve manevi olarak çökmüş bir Trabzonspor’u daha yukarı çıkaramazsınız. Yoksa çatışmadan beslenen bir yapımız yok. Trabzonspor’un menfaatlerini koruyan, kollayan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Bizim ananelerimizde yok büyüklerimize saygısızlık. Öyle yetişmedik” ifadesini kullandı.
YÖNETİM 5 KİŞİYE İNECEK
Trabzonspor’da mali genel kuruldan sonra tüzük tadilat kongresi yapılacağını da vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Büyük takımların yönetim kurulları Avrupa’da nasılsa o tüzük tadilatında yönetim kurulu sayısını belli seviyeye düşürüp öyle hizmet edilmesi lazım. Yönetimin 25–30 kişi olması kulübün daha iyi yönetileceği mantığı taşımıyor. Avrupa’da baktığınızda bütün şirketlerin yönetim kurullarında 5 kişi var. Anonim şirket. Tüzük tadilat kongresinde bunu bu rakamlara yakın seviyeye çekme düşüncemiz var. Onu da zaten genel kurulda üyeler karar verecek'' dedi.
Hacıosmanoğlu, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın Aziz Yıldırım hakkında yaptığı açıklamayla ilgili bir soru üzerine ise, ''Bir kulüp başkanının böyle konuşması doğru değil. Zaten ikinci başkanı da 'kulübü bağlamaz' diyor. Muhatabı da, 'böyle bir görüşme olmadı' diyor. Yorum yapmaya gerek yok" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAF