CANAN KAYA, BUENOS AİRES / (fotoğraflı)

Arjantin'de Superclasico heyecanı bir kez daha gündemi kilitledi. hükümetin dolar operasyonu, ne taşımacılık sendikasının grev tehdidi ne de muhalefet birliği UNEN'in dağılması Arjantinlilerin umurundaydı. Güney America Kupası (Copa Sudamericana) yarıfinal maçları kapsamında oynanan Boca Juniors-River Plate karşılaşması son bir haftadır her şeyin önüne geçti.



10 KİLOMETRELİK GÜVENLİK AĞI



Yarı finalde iki ezeli rakibin eşleşmesinden sonra Boca ve River taraftarları sosyal medyada ve Buenos Aires sokaklarında alışıldık Superclasico hazırlıklarına başladılar. Birbirlerine her fırsatta çatan taraftarlar kenti ve sosyal medyayı afişlerle donatırken, iki hafta San Telmo taraftarının öldürülmesinden sonra sokak çatışmalarının hızla yayılmasından endişe eden Arjantinl polisi Superclasico önlemlerini iki kat artırdı.



La Boca semtini günler öncesinden ablukaya alan polis, maç günü La Bombonera (şeker kutusu) Stadı'nın etrafında 10 kmlik güvenlik ağı ördü. AFA'nın geçen yıl uygulamaya koyduğu konuk ekip seyircisi yasağından dolayı karşılaşmayı sadece Bocalı taraftarlar izleyebildi.



BOCA'NIN ÇILGIN TARAFTARLARI



Copa Sudamericana yarı final maçı Boca Juniors seyircisinin muhteşem havai fişek gösterisiyle başladı. Boca'nın 12 numaralı oyuncusu kabul edilen tribün grubu "La 12" maç boyunca hiç susmadı ancak aynı coşkuyu sahada görmek pek mümkün olmadı. Devlet televizyonunun özel bir anlaşmayla naklen yayınladığı ve rating rekorlarını altüst eden maçta muhteşem bir futbol şöleni izleyeceğini düşünen milyonlarca Arjantinlinin payına tekvando karşılaşmalarına benzeyen tekmelerin havada ucuştuğu bir maç düştü. Özellikle ilk yarının bitmesine 4 dakika kala Vangioni'nin Martinez'i oyundan çıkmaya zorlayan tekmesiyle yükselen tansiyon maç boyunca hiç inmedi. Maçın hakemi Silvo Trucco'nun kırmızı kart beklenirken sarı kart çıkarmasını maç sonunda Boca Juniors Teknik Direktörü Arruabarrena "Trucco kırmızı kartı evde mi bırakmış" sözleriyle protesto etti. 9 sarı kartın



çıktığı maçta River Plate Mercado, Maidana, Funes Mori, Vangioni, Sanchez, Ponzio ve Teo Gutierrez'le toplam 7 kart cezası aldı. Golsüz biten karşılaşmanın rövanşında aynı sonuç alınırsa finale çıkan ekip penaltılarla belirlenecek.



GALLARDO'NUN TEPKİSİ!!



Maçın en ilginç anlarından birisi de River Plate Teknik Direktörü Marcelo Gallardo'nun La Bombonera'daki ilk maçına burnunu tıkayarak çıkmasıydı. River Plate taraftarları Boca Juniors taraftarlarını La Boca limanının hemen yanındaki dünyanın en kirli ve pis kokulu nehirlerinden biri olan Rio de Chuelo nehrinden dolayı "bosteros" yani "ağzı pis kokulu" diye çağırıyor. Daha önce de Labruna, Ramon Diaz ve Cavenaghi "La Bombonera"ya burunlarını tıkayarak çıkmışlardı.