Faik KAPTAN/İSTANBUL,() ABD'nin Las Vegas kentinde 7 – 12 Eylül tarihlerinde yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Grekoromen Güreş Milli Takımı bugün ABD’ye gitti.
THY’ye ait tarifeli seferle ABD’ye giden Grekoromen Milli Takımının Antrenörü Salih Bora Atatürk Havalimanı’nda ’ya yaptığı açıklamada şampiyonanın çok önemli olduğunu ve Olimpiyat vizesi taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:
“ 2016 yılında Brezilya'da yapılacak olan Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nın vizesini almak açısında bu şampiyona çok önemli. Durumumuz iyi. Olimpiyatlardan önce en önemli müsabakalardan biri bu şampiyona. Burada ilk 6'ya  giren sporcular Olimpiyat vizesi kazanacaklar. Tabii olimpiyata katılmak için kıran kırana müsabakalar olacağına inanıyorum. Biz de iyi hazırlandık. Avrupa Şampiyonasının bitiminden beri çalışıyoruz. Çocukların durumu iyi. Olimpiyat vizelerini alacağımıza ve madalya kazanacağımıza inancım yüksek. 8 kategoride 8 sporcu ile katılıyoruz. 50’nin üzerinde ülke katılıyor. Önce Grekoromen, daha sonra kızlarda, daha sonra da serbest şampiyonası yapılacak.”
Milli güreşçilerden Selçuk Çebi ise şunları söyledi:
“Las Vegas da yapılacak olan dünya şampiyonasına yolcuyuz. İnşallah orada en iyi dereceleri alarak ülkemize dönmek istiyoruz. Tabii ki orası olimpiyat vize maçları için önemli. Alabildiğimiz kadar vize almak istiyoruz. Hem bizler için, hem ülkemiz için çok önemli, Burası olimpiyat için bir merdiven. İnşallah burada formumuzun zirvesinde olacağız Olimpiyata da en güçlü aday olduğumuzu göstermiş olacağız.”
Grekoromen Milli Takım saat 12.45’te İstanbul’dan Las Vegas’a hareket etti.

(FOTOĞRAF)