Onur ATIŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi'nde lider Samsunspor'u yendikten sonra Boluspor'u da deplasmanda dize getiren Göztepe, Süper Lig potasına girdi.
3 hafta önce 8'inci sıraya kadar gerileyen sarı kırmızılı ekip, rakipleri Samsunspor, Kardemir Karabükspor, Alanyaspor, Altınordu ve Adana Demirspor'un puan kaybettiği haftalarda ikide 2 yaparak büyük avantaj yakaladı. Seri galibiyetlerle bir anda 8'inci sıradan 4'üncü basamağa yükselen Göztepe, lider Kardemir Karabükspor'la arasındaki puan farkını 2'ye, 2'nci ve 3'üncü sıradaki Samsunspor ve Alanyaspor'la arasındaki puan farkını da 1'e düşürmeyi başardı.
Teknik direktör Metin Diyadin, kaybettikleri maçların ardından asla umutsuzluğa kapılmadıklarını söylerken, "Şimdi sıra zirvede" diye konuştu. Altınordu, Adana Demirspor ve Karşıyaka yenilgilerinin ardından tüm ekibin gerçek potansiyelini ortaya çıkardığını ifade eden Metin Diyadin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Oyuncularım şampiyonluğu çok istiyor. Taraftarımız da kötü günlerimizde bizi yalnız bırakmadı. Geçen sezon da 2'nci Lig'de şampiyonluğu geriden gelerek kazandık. Yine buna benzer senaryolar yaşanacak. Ne olursa olsun pes etmeyeceğiz."
Metin Diyadin, perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası'nda Atatürk Stadı'nda oynayacakları Nazilli Belediyespor maçına büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Göztepe'nun turnuva küçümsemek gibi bir lüksü olamaz. Bazı futbolcuları dinlendireceğim. Ancak biz her kulvarda başarılı olmak zorundayız" yorumunu yaptı.