SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta evinde Gölbaşıspor'un ardından deplasmanda Kahramanmaraşspor'u da yenen Göztepe, 8 hafta sonra 2'nci sıraya yükselirken gözünü liderliğe dikti.
Teknik direktör Metin Diyadin, 3-0'lık skora rağmen Kahramanmaraş maçının çok zorlu geçtiğini belirtti, şunları söyledi:
"Bu galibiyetle averajla da olsa 2'nci sıraya yükseldik. Liderlik koltuğuna bir adım daha yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Küme düşmeme mücadelesi veren rakibimizle zorluk derecesi yüksek bir karşılaşma oynadık. Her iki yarının son dakikalarında kritik goller bulduk. Ancak 3 puanı almak kolay olmadı."
Gruptaki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Metin Diyadin, bu konuda şöyle konuştu:
"Bu hafta evimizde en önemli rakiplerimizden İnegölspor'u konuk edeceğiz. Maçı seyircisiz oynamak çok üzücü. Zirveden uzaklaşmayı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz. Şu anda lider Bandırmaspor'un alacağı sonuçlar da bizi ilgilendirmiyor. Önce kendi işimize bakmalıyız. Biz kazandıkça rakiplerimiz kayıplar yaşayacak."
Takımının hücum gücünün yükseldiğini de dile getiren Metin Diyadin, "Forvet ve orta sahaya transfer ettiğimiz futbolculardan istediğim verimi almaya başladım. Kafamdaki sistem oturmak üzere" ifadelerini kullandı.
HALİL SÜRPRİZ YAPTI
Devre arası kampında sağ el serçe parmağı kesilen ve en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Halil Akbunar, pazar günü sürpriz bir şekilde ilk 11'de oynadı. Halil'in sahalara 2 hafta erken döndüğünü söyleyen Metin Diyadin, 2 asist yapan genç oyuncusunun takım için çok önemli olduğunu vurguladı.
Sağ eli bandajlı şekilde görev yapan Halil, maçın son bölümlerinde Timur ve Umut'un attığı gollerin hazırlayıcısı oldu. 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun performansı İnegölspor maçı öncesi teknik ekibe umut verdi. Sarı kırmızılıların ara transferde Osmanlıspor'dan aldığı Emrah Metoğlu Gölbaşı'ndan sonra Kahramanmaraş'a da gol atarak Göztepe serüvenine iyi başladı.