PTT 1'inci Lig'de 7'nci haftayı 12 puanla 5'inci sırada tamamlayan Göztepe, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada çok çalışarak eksikleri giderme çabasına girerken teknik direktör Metin Diyadin, "Bu takıma ben kefilim" dedi.
Bazı futbolcularına yönelik eleştirilere göğüs gerip oyuncularına sahip çıkan Metin Diyadin, A'dan Z'ye yapılan tüm transferlerden kendisinin sorumlu olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Bugüne kadar çalıştığım bütün kulüplerde sorumluluğu ben aldım. Göztepe'ye de bu camiayı hak ettiği, layık olduğu yerlere taşıyacak isimleri getirdim. Lig maratonu içinde bazılarının eleştirilmesi kadar doğal bir durum yok. Ancak başarılı olduğumuz zaman ne kadar doğru işler yaptığımız meydana çıkacak."
Bu sezon en az 5-6 takımın direkt Süper Lig'e çıkmak için mücadele vereceğini belirten Metin Diyadin, erken kopma olacağına ihtimal vermediğini söyledi. İlk 2 ve ilk 6 yarışındaki takımların 10'uncu haftadan itibaren netleşeceğini kaydeden deneyimli çalıştırıcı, şöyle devam etti:
"Hedefimiz en kötü ihtimalle devreyi play off potasında bitirmek. İkinci yarıda ilk 6'nın içinde olanlar şampiyonluğa oynar, puan farkı da şu an olduğu gibi 2'lerde 3'lerde seyreder. En fazla seri yakalayanlar mutlu sona ulaşır. Ancak bu ligde üst üste maç kazanmak kolay değil. Şimdi önümüzde İzmir'de oynayacağımız 5 karşılaşma var. İkisi derbi. Bu periyotta toplayacağımız puanlar geleceğe güvenle bakmamızı sağlayar. Göztepe'nin 5'te 5 yapacak gücü var."

BİR DE STADIMIZ OLSA

Teknik direktör Diyadin, Süper Lig ya da PTT 1'inci Lig'de üst sıralara oynayan tüm takımların 20-30 bin kişilik statlara sahip olduğunu, buna karşılık İzmir kulüplerini motive edecek tesisler bulunmadığınu tekrarlarken de şöyle konuştu:
"Hepimiz Atatürk Stadı'na hücum ediyoruz. 50 bin seyirci kapasiteli stadın atmosferinden hiçbirimiz memnun değiliz. Bulunduğumuz ligdeki rakiplerimize tek tek modern statlar yapılıyor. Örneğin Samsunspor'un mevcut stadı 20 bin kişi alabiliyor. Yeni yapılan tesis ise 33 bin kişi. Ev sahibi için çok avantajlı bir durum söz konusu oluyor. Ne yazık ki biz bu avantajdan yoksunuz."