İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'ta Kırklarelispor'u 3-1 yenerek bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Göztepe'de zafer coşkusu tavan yaptı.
2012-2013 sezonunun son maçında Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 mağlup olarak PTT 1'inci Lig'e veda ettiği Atatürk Stadı'nda bu kez PTT 1'inci Lig'e çıkan sarı kırmızılı ekip sevenlerini mutlluluğa boğarken Başkan Mehmet Sepil, Göztepe'nin Süper Lig yürüşünün başladığını söyledi. Sezon başında Altınbaş Holding'ten devraldığı kulüpteki ilk sezonunda şampiyonluk yaşayan Başkan Sepil, Göztepe'nin çok daha büyük başarılar elde edeceğini söyledi.
"Biz bu lige yakışmıyorduk" diyen Mehmet Sepil, "Artık geleceğe daha güvenle bakıyoruz. İzmir'in Göztepe'si Süper Lig'e koşacak. Şimdi işimizin daha kolay olduğuna inanıyorum" dedi. Güzelyalı'daki kutlamalar sırasında çok duygulandığını ifade eden Başkan Sepil, şunları söyledi:
"Taraftarımız sezon başından bu yana bizi sabırla destekledi. Onların sayesinde önce lider ardından şampiyon olduk. Kentin böyle bir coşkuya ihtiyacı vardı. Eminim Göztepeliler sabaha kadar mutluluktan uyuyamadı."
İkinci Başkan Fatih Dalan ise Mehmet Sepil'in başkanlığında son 1 yılda kulübün çehresinin değiştiğini vurgularken şöyle konuştu:
"Mehmet Sepil'in gelmesiyle sadece üst lige çıkmadık, her alanda Göztepe'yi yukarılara taşıdık. Faaliyete geçen amatör branşların başarıdan başarıya koşması, tribünlerimizin eski atmosferini yakalaması, seyircimizin çevre il ve ilçelerden maçlara gelmesi ve yeniden birliktelik olgusunun oluşması kısa sürede gerçekleştirilen başarılardır."
DİYADİN'İN KADERİ ŞAMPİYONLUK
Göztepe'de Suat Kaya'nın istifasının ardından 10'uncu haftada takımın başına geçen Metin Diyadin, daha önce futbolcu olarak şampiyonluk yaşadığı sarı kırmızılı kulübe bu kez teknik direktör kimliği ile aynı mutluluğu tattırdı. 2000-2001'de Göztepe'de forma giyen Metin Diyadin, o sezon sonunda Süper Lig'e yükselen takımın kaptanlığını yaptı. Futbolculuğu döneminde taraftarın gönlünü fetheden Diyadin, 14 sezon sonra bu kez teknik direktör olarak Göztepe'yi bir üst lige taşıdı. Duygularının tarfsiz olduğunu ifade eden Metin Diyadin, şöyle devam etti:
"Oyuncuyken şampiyonluk coşkusunun Göztepe'de nasıl yaşandığını görmüştüm. Şimdi de antrenör olarak aynı hisleri yaşadım. Geçen 14 yıl, taraftarımızın heyecanını ve coşkusunu kat kat artırmış. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimden bu yana şampiyonluğa olan inancımı hiç kaybetmedim. Bizlere inanıp güvenenlere şampiyonluğumuz armağan olsun."
KARŞIYAKA İLE SÜPER LİG'E
Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, şampiyonluk coşkusundan çabuk sıyrılıp, ezeli rakipleri Karşıyaka'ya zeytin dalı uzattı. İki takım arasındaki rekabetin İzmir futboluna büyük katkı sağlayacağını söyleyen Papatya, "Kavgaları bir yana bırakıp, birlikte Süper Lig'e yürüyelim. İki camia da bunu hak ediyor. Dostça ama kıran kırana geçecek, heyecanı eksik olmayacak bir rekabet bizi bekliyor" dedi. Şampiyonluğu değerlendiren Talat Papatya, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Süper Lig yürüyüşümüz başladı. Hepimiz PTT 1'inci Lig'e çıkacağımıza inandık. Taraftarımız da ne kadar büyük olduğunu Türkiye'ye gösterdi. Herkes elinden gelenin en iyisi yaparak, Göztepe'ye şampiyonluğu getirdi. Teknik Direktör Metin Diyadin, tecrübesiyle, bilgisiyle ve Göztepe sevgisiyle bize bu gururu yaşattı. Bizim için her şey yeni başlıyor."
GÜÇLÜ: ŞAMPİYORLUĞU HAK ETTİK
Göztepe'nin CEO'su Barış Güçlü, Bandırmaspor'la girdikleri yarıştan zaferle ayrılarak haklı bir şampiyonluk elde ettiklerini söyledi. Sezon başında yeni yapılanmayla birlikte herkesin birlik ve beraberlik içinde çalıştığını belirten Barış Güçlü, "Bu şampiyonluk bizim için asla yeterli olmayacak. Maceraya yeni başlıyoruz. Göreceğimiz çok şampiyonluklar olacak" ifadelerini kullandı.
GÖZTEPE'DEN ÖZÜR DİLİYORUM
Eski Göztepe Başkanı Hüseyin Altınbaş, sarı kırmızılı ekibin elde ettiği başarıdan ötürü büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Geçen sezon Göztepe'nin başındayken play off yarı finalinde Hatayspor'a elenerek PTT 1'inci Lig'e yükselme şansını kaçıran ve bu sezon başında da kulübü Başkan Mehmet Sepil'e devreden Hüseyin Altınbaş, bu sevinci 1 sene geciktirdiğini söyledi. Hüseyin Altınbaş, "Geçen sene PTT 1'inci Lig'e çok yaklaşmıştık ama olmadı. Tüm Göztepeliler'den ve İzmir'den özür diliyorum. Başta Başkan Mehmet Sepil olmak üzere tüm yönetimi, teknik ekibi, futbolcuları ve taraftarı kutluyorum" şeklinde konuştu.
KAYA: SEVİNÇTEN UÇUYORUM
Göztepe'de geçen sezon 12 maçta, bu sezon ise 9 karşılaşmada görev yapan Suat Kaya, eski takımının şampiyonluğunu büyük coşkuyla kutladığını dile getirdi. Suat Kaya, "Kırklarelispor mücadelesini büyük bir heyecanla takip ettim. Şampiyonluk gelince sevinçten havalara uçtum. Göztepe şampiyonluğu sonuna kadar hak etti" dedi.