Onur ATIŞ/İZMİR, () - TFF 1. Lig'deki İzmir derbisinde Altınordu'yu konuk eden Göztepe, Yeni Bornova Stadı yetişmediği için tam 106 gün sonra Atatürk Stadı'nda taraftarıyla buluştu. En son geçen sezonun son haftasında emektar statta Kardemir Karabükspor'u ağırlayan sarı-kırmızılılar rakibine 2-1 yenilmişti.
Sezon başında Göztepe'nin başına geçen Teknik Direktör Okan Buruk ilk kez İzmir'de sahaya çıktı. Geçen hafta deplasmanda oynanan Büyükşehir Gaziantepspor maçıyla siftah yapan Buruk'a Göztepeli taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Bu sezon kadroya katılan kaleci Günay, stoper Schwechlen, orta saha oyuncuları Segbefia ve Tayfur ile golcü Kone de ilk defa Atatürk Stadı'nda Göztepeli futbolseverlerin huzuruna çıktı. Geçen sezon Göz-Göz'de kiralık olarak görev yapıp kulübü Medipol Başakşehir'e dönen, daha sonra yeniden kiralanan defans oyuncusu Gençer de on birde görev aldı. Yeni transferler Soner, Umut, Tanju ve Lokman ise Altınordu karşılaşmasında yedek kulübesinde oturdu. En son Gençlerbirliği'nden gelen orta saha Doğa Kaya hazır olmadığı gerekçesiyle maçı tribünden izledi.
Okan Buruk, geçen hafta Büyükşehir Gaziantepspor'la deplasmanda oynanan maçın on birinden biri zorunlu olmak üzere iki değişikliğe gitti. Genç çalıştırıcı sağ dizinden sakatlanan Emre Can'ın yerine defansın ortasında Gençer'e forma verirken, golcü Umut'u yedek kulübesine çekip Halil Akbunar'ı oynattı.
Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu da geçen hafta İzmir'de 2-2 sona eren Girasunspor sınavının on birinden zorunlu tek değişikliğe gitti. Hüseyin Eroğlu sakatlığı bulunan Erdoğan Yeşilyurt'un yerine Kenan Karışık'a forma verdi.
Atatürk Stadı'nda oynanan Göztepe-Altınordu müsabakasına ev sahibinin taraftarı büyük ilgi gösterdi. Sarı-kırmızılılar maçın saat 21.45'te başlamasına karşın kapalı tribünün büyük kısmını doldurdu. Açıkta oturan Altınordulu futbolseverler ise azınlıkta kaldı. Yaklaşık 200 kırmızı-lacivertli renklere gönül veren karşılaşmayı izledi.
Göztepeli taraftar Başkan Mehmet Sepil'in protokol tribününe girmesiyle büyük coşku yaşadı. "Büyük Başkan" tezahüratlarıyla ortalığı inleten taraftarlar maç öncesi de futbolcuları teker teker tribüne davet edip yumruk şov yaptırdı. Öte yandan geçen hafta Atatürk Stadı'nda oynanan Altınordu-Giresunspor maçında kantin ihalesi yapılmadığı için gerçekleşmeyen su satışı, bu maçla birlikte yeniden başladı. Karşılaşmayı Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve yeni Teknik Direktör Koray Palaz da izledi.