Ekrem Memnun: "Dünya Şampiyonası'na katılmayı, madalyaya gitmeyi çok istiyoruz"


 

Cora: "Dünya Şampiyonasına gitmeyi garantilemek istiyoruz"


 

Köksal: "Grupta 3 galibiyet almak bizim için çok önemliydi"


 

Bilgiç: "Çeyrek finalde daha sağlam bir takım olacağız"


 

Orhan SENCER - Gökhan HEBEPÇİ / HRADEC KRALOVE, () 


 

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, çeyrek finale çıkan oyuncularının performansından memnun olduğunu ifade ederek, Dünya Şampiyonası'na katılmayı, madalyaya gitmeyi çok istediklerini söyledi.

Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonasında grubundaki son maçında Belarus'u 88-74 yenerek, namağlup olarak çeyrek finale yükselen Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü Memnun, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada yeni bir oyun anlayışı oturtmak istediklerini belirterek, "Daha hızlı oynamak, daha çabuk çembere gitmek istiyoruz. Kullandığımız top sayısını artırmak istiyoruz. Bir anda bütün her şeyi değiştirmek imkansız tabii ki. Yavaş yavaş değiştiriyoruz. Son birkaç maçta bu oyunu sahaya yansıtabildik. İtalya maçı gruptan çıkma maçı olduğu için çok stresliydi, belki o yüzden biraz frene bastık. Yavaş yavaş anlayışımız oturuyor. Zevk alıyoruz, enerjimiz iyi. Oyuncular da oynamaktan zevk alıyor. Herkesin katkısından ve konsantrasyonundan dolayı mutluyum" dedi.

Grup maçlarını en iyi şekilde bitirdiklerini vurgulayan Ekrem Memnun, şunları söyledi:

"Burayı kazasız belasız, sakatlık olmadan bitirdik. Şimdi bana göre şampiyonaların en önemli maçı olan çeyrek final karşılaşmasına çıkacağız. Rakip kim olursa olsun bu maçların, bu galibiyetlerin, bu emeklerin bir anlamı olması için mutlaka o maça kazanmak için çıkacağız. Bütün gücümüz neyse, konsantrasyonumuz neyse, her şeyi koymaya geleceğiz. Önümüzde 3 gün var. Ufak tefek sakatlıklar var onları tedavi edeceğiz. Oraya tek bir sonuç için çıkacağız, o da galibiyet. Dünya Şampiyonası'na katılmayı, madalyaya gitmeyi çok istiyoruz. Motivasyonumuz, inancımız yerinde. Çıkıp her şeyimizi koyacağız ortaya."

CORA: DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİTMEYİ GARANTİLEMEK İSTİYORUZ

Milli oyuncu Ayşe Cora, çeyrek finalde ellerinden gelenin en iyisini yapıp Dünya Şampiyonasına gitmek istediklerini ifade ederek, söyle konuştu:

"Milli takım forması giydiğimiz sürece formalite maçının final maçının benim ve takım için hiçbir farkı yok. Hazırlık maçları dahil her maça aynı konsantrasyonla çıkıyoruz. Bugün de çok zor ve sert geçmeyen bir maçtı. Bu da çeyrek final öncesi bizim için iyi oldu. Bu maçı aslında çeyrek final maçına hazırlık olarak da gördük. Şimdi rakibimizi bekleyeceğiz ve çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıp Dünya Şampiyonasına gitmeyi garantilemek istiyoruz."

KÖKSAL: GRUPTA 3 GALİBİYET ALMAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ

Grupta 3 galibiyet almanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Cansu Köksal da, "Grubu namağlup bitirmek için bu maç da bizim için önemliydi. Çeyrek finaldeki rakibimiz belli değil ama hazırlıklarımıza dün başladık. Bütün takım arkadaşlarımızı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Grupta 3 galibiyet almak bizim için çok önemliydi. Çok enerjik bir şekilde Prag'a gidiyoruz" ifadesini kullandı.

BİLGİÇ: ÇEYREK FİNALDE DAHA SAĞLAM BİR TAKIM OLACAĞIZ

Pelin Bilgiç güzel bir gidişatları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sonuçta turnuva bitmedi. Güzel bir gidişatımız var. Bu gidişatın baltalanmaması için kazanmamız gerekiyordu. Çünkü yenilgi enerjiyi etkiler. Hedefleri olan bir takımız. Konsantre olup iyi bir basketbol oynadık. Enerjisi çok yüksek bir takımız. Gittikçe enerjimiz artıyor. Çeyrek finalde daha sağlam bir takım olacağız. Dinlenmiş de olacağız. Çeyrek finalde bütün takımların seviyesi birbirine eşit olacaktır."